Građani da prijave kol centru upravnike koji ne dezinfikuju zgrade

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LESKOVAC

Odgovarajući na pitanje novinara JUGpressa vezano za probleme sa dezinfekcijom zajedničkih prostorija u stambenim zgradama gradonačelnik Goran Cvetanović je pozvao sve stanare leskovačkih zgrada koji imaju ovaj problem, da se obrate volonterskom kol-centru grada Leskovca.

„Oni će primedbe dalje preneti Odeljenju za komunalno stambene poslove, saobraćaj i infrastrukturu Gradske uprave grada Leskovca. Što se tiče situacije sa dezinfekcijom ulaza stambenih zgrada, ovim putem želim da obavestim javnost i sve stanare u leskovačkim zgradama da je dezinfekcija zajedničkih prostorija dužnost upravnika zgrada. Nakon sednice Gradskog štaba za vanredne situacije, održane 16.03.2020, jedna od naredbi bila je da se organizuje sastanak sa svim upravnicima zgrada kako bi se organizovalo sprovođenje neophodnih mera na sprečavanju širenja virusa. Nakon toga šef Odeljenja za komunalno stambene poslove, saobraćaj i infrastrukturu održao je sastanak 17.03.2020. sa svim upravnicima stambenih jedinica gde ih je obavestio o merama koje treba da preduzmu u trenutnoj situaciji. Upravnici zgrada su ti koji treba da organizuju i sprovedu mere i na njima je da sa stanarima dogovore uređenje i dezinfekciju zajedničkih stambenih prostorija.“

Cvetanović je izneo i podatak da u Leskovcu ima 406 stambenih jedinica, od toga profesionalni upravnici upravljaju sa 237 jedinica, dok je 169 upravnika iz redova stanara. Što se tiče profesionalnih, IZI SMART ima pet upravnika i 130 jedinica; SIN KONSALTING jedan upravnik, 30 jedinica; PEGAZ jedan upravnik, 51 jedinica i NIN UPRAVNIK, jedan upravnik, 26 jedinica.

IZI SMART je izvršio dezinfekciju svojih jedinica u saradnji sa firmom EKO FREŠ iz Kruševca, a da za ostale nema podataka.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
mile
mile
4 godine pre

Pegaz ne radi dezinfekciju. Samo lepi obavestenja na ulaznim vratima gde savetuje stanarima da svako odrzava higijenu na svom spratu, jer oni nemaju sredstva, bla bla bla…