Gradiće se novi vrtić u Leskovcu

LESKOVAC

U Ministarstvu prosvete Republike Srbije potpisan je ugovor o finansiranju i izgradnji novog vrtića u Leskovcu od strane ministarka prosvete Slavice Đukić Dejanović, zamenice gradonačelnika Leskovca Lidije Dimitrijević i predstavnika izvođača radova. Na ovaj način biće obezbeđeno 120 novih mesta za mališane. Ovaj objekat prostiraće se na oko 780 metara kvadratnih i u njega će biti uloženo preko 102 miliona dinara. Planiran rok za završetak radova je osam meseci od postavljanja kamena temeljca.

Ministarka Đukić Dejanović kaže da ovo predstavlja potvrdu posvećenosti Ministarstva prosvete unapređenju sistema predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

„Izgradnjom novih objekata, kao i širenjem kapaciteta nastavljamo sa našom misijom, a to je podrška razvoju i vaspitanju dece od najranijeg uzrasta. Verujemo da je njihovo uključivanje u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja veoma važno, da predstavlja temelj za njihovo srećno detinjstvo, dalje obrazovanje, kao i celokupnu budućnost.“

Zamenica gradonačelnika Leskovca Lidija Dimitrijević ističe da grad Leskovac obrazovanju pristupa posvećeno i svake godine izdvaja sve više sredstava za ovu oblast.

„Novi objekat Predškolske ustanove „Vukica Mitrović“ će povećati kapacitete za boravak dece u vrtićima, što neće u potpunosti zadovoljiti potrebe našeg grada, ali je korak bliže ka rešavanju situacije u kojoj se nalazimo. Izgradićemo još jedno prijatno i sigurno mesto gde se odvija predškolsko vaspitanje i obrazovanje – vrtić u kome će deca uživati u učenju i osećati se bezbedno da istražuju i rade nove stvari“. (kraj) IS/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare