Grade Akva parka za 1,7 milijardi dinara, zbog toga podižu kredit, izabran izvođač al neće da kažu ime

NIŠ

Grad Niš gradi Akva park i to će da košta 1,7 milijardi dinara, lokalne vlasti zbog toga podižu kredit koji će otplaćivati svi građani, kažu da je izabran izvođač ali se ime krije.

To je suština investicije koju najavljuje gradonačelnica Dragana Sotorovski.

 Na izgradnju Akva Parka grad Niš čekao je 30 godina,, ovo velelepno zdanje prostiraće se na 5,4 hektara, konzorcijum za izgradnju Akva parka je izabran, a izgradnja će koštati 1,7 milijardi dinara, obrazlaže ona najnoviji poduhvat.

                                   “Važno je da taj sadržaj Gradu Nišu sa 300.000 stanovnika, sa turističkom ponudom koju ima, sa brojem stranaca koji dolaze, a dolazili su pre kovida i dolaziće posle pandemije, sa aerodromom koji ima, neophodan”, tvrdi Sotirovski.

                               Bazen će imati zatvoreni i otvoreni deo sa propratnim sadržajima. Do kraja godine trebalo bi da počnu pripremni radovi, da bi polaganje kamena temeljca trebalo da bude na proleće.

                               “Verovatno ćemo u idućoj godini uzeti jedan investicioni kredit za tako veliku investiciju. Kada se uzima investicioni kredit onda je to dobra stvar sa povoljnim kamatama. Osim toga, a to se tiče Nišlija i zapošljavanja, biće tu dosta radnih mesta.Važno je, takođe, da konzorcijum koji nije iz Niša dolazi u naš grad sa svojom operativom. Mnoge firme će ovde dobiti posao i naši, domaći , radnici će graditi Akva park”, dodala je Sotirovski.

                             Grad insistira da prvo bude izgrađen zatvoreni deo Akva Parka, kako bi bio pušten u rad, a potom otvoreni. Ceo kompleks, trebalo bi da bude završen do 2023.godine. U okviru Akva Parka koji će na upravljanje , najverovatnije biti dat Sportskom Centru Čair, biće, ističe Sotirovski, otvoren i značajan broj novih radnih mesta.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare