Grad vratio u republički budžet 21 miliona dinara namenjenih porodiljama

LESKOVAC

Odeljenje društvenih delatnosti i lokalnog razvoja vratilo je 21 milion dinara Vladi Republike Srbije sredstva koja nisu raspodeljena, a bila su namenjena porodiljama.

Gradonačelnik Goran Cvetanović je rekao da ga je zvao Ministar Đorđević (Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, prim. aut.) i pitao kako je moguće da su Društvene delatnosti vratile 21 milion dinara namenjenih prodiljama?

„To je bila ingirencija Bojana Tojage. Taj posao je radila samo jedna žena, ona je polomila nogu, na bolovanju je. I pošto nema nijedne druge osobe da odradi taj posao 21 milion je vraćen nazad! I nije problem samo da je vraćen nazad, nego što sledeće godine ne možemo da ga dobijemo, jer ako ove godine niste sposobni da iskoristite dobijeni novac i vratite ga ministarstvu, nećete ga dobiti sledeće godine. I onda se pitate što je neko smenjen ili što je dao ostavku. Nikada Cvetanović ne smenjuje zbog jedne greške. Niti dve, niti deset, ali ako se to akumulira…“

Gradonačelnik Cvetanović je iskritikovao i pojedine novinare koji su zapisivali ovu vest, rekavši „da vam ja to nisam rekao vi ne bi ste to ni znali. Uvek vam je to najinteresantnije. Objavljujete kad je nešto loše, a kad je pozitivno to vas ne interesuje.“

Prati
Obavesti me o
guest

5 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Jelena
Jelena
5 godine pre

A decembra hoce biti isplate?

pitanje gradjanina za g_cu Spiric
pitanje gradjanina za g_cu Spiric
5 godine pre

Posto gradonacelnik ima 10 pomocnika,trazimo kao gradjani da Gospodjica Spiric pita ponocnika/cu zaduzenu za pitanja porodice da odgovori zasto je do ovoga doslo. Da li je razlog tome pogresan stav o zaposljavanju nestrucnoh kadrova bez iskustva na najodgovornija mesta? Da li umesto sto ih primamo posle 15 godina studiranja sa prosek 5,99 treba od sad da umesto njih izaberu brucoskinje koje 10 godina utvrdjuju prvu godinu pravnog fakulteta? Salu na stranu izvedite za govornicu pomocnike da opravdaju plate, neka odgovaraju gradjanima, prozovite ih imenom i prezimenom prema zaduzenjima za koja su placeni. Jer gradonacelnik ne uliva poverenje.

Peci
Peci
5 godine pre

Kakav je stručnjak i rukovodioc gospodin Tojaga pitajte njegove bivše saradnike i radnike iz firmi u kojima je radio. Loš imidž ga prati od početka karijere, plantaže. Kada je u pitanju njegov interes on je bezobziran, a tuđi interesi ga ne dotiču. Zato me čudi da ga je gradonačelnik izabrao za saradnika i toliko dugo ga tolerisao. Znači li to da SNS nema kvalitetnije kadrove?

raskinuo sam s devojku
raskinuo sam s devojku
5 godine pre

Ja kad raskinem s devojku isto takodje sam mnogo ljut pa teram sve pred sobom. Ima dana kad sam lepo raspolozen, nisam u svadji, radim, u toku sam, nema iznenadjenja jer se udubim u svoj posao. Ovde je neko il u svadju s devojku ili se nikad ne udubi, nego sece s noz jer ne vidi unapred posledice, ne zna sta mu ko radi, ne citaju ni programe, ne gledaju ni ugovore, ne daju ni smernice, grad i gradjani su prepusteni sebi, jer deset njih drzi fotoaparat i imaju po 25 godina u proseku godina zivota i ni 5 meseci radnog staza u struci. Kome sui dobri, njemu ili gradjanima? Vidimo da gradjanima nisu. Placamo danak da su mladi zakon, jer jedan star sto ih bira je takodje zakon.

ozbiljnost
ozbiljnost
5 godine pre

Ovaj puca po savovima. Kakvi su to izgovori. Pa zna se sta se radi na kolegijumima. Drze se strucno, analizira uradjeno,i govori o tome sta treba. Svaki Tojaga, kojeg ne znam ni stoga kritikuje, moze da radi sta oce ako je tacno da on na kolegijumima sabere i zabe i babe i kulturu i komunalac i struju i vazduh, pa drzi govore sa svhom da utera strah. Gospodine gradonacelnice, niko nije kriv, sami ste krivi. Da li ste znali za ovo pre, jeste dali zadatak i kontrolisali izvrsenje, Vi ili onaj kog ste zaduzili? Dosta vise sa zamajavanjem, svi krivi, on iznenadjen i uvredjen.