Grad Vranje uručio 146 auto sedišta za bebe

VRANJE

Roditeljima je danas u sali Skupštine Grada Vranja podeljeno 146 auto sedišta za bebe koje su rođene u poslednjem kvartalu 2023. godine, saopštili su iz Gradske uprave Vranje.

,,Ovo je poslednja podela sedišta za bebe rođene u prošloj godini, tako da je ukupno podeljeno 630 sedišta”, naveli  su iz GU Vranje. 

Sedišta su roditeljima uručili predsednica Skupštine grada i predsednica Saveta za bezbednost saobraćaja na teritoriji grada Vranja Zorica Jović i zamenik predsednika Saveta Saša Pešić.

 „Zahvaljujući ovoj akciji, i još nekim merama koje smo uspeli da realizujemo u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, postigli smo izuzetno visok rezultat na koji smo ponosni. Grad Vranje je prvi u našoj zemlji po najbezbednijem prevozu beba i dece, po zvaničnoj statistici republičke Agencije za bezbednost saobraćaja. To znači da su podele sedišta doprinele da roditelji prođu obuku i da deca budu bezbedna u saobraćaju. Ovo nam je podstrek da još više radimo, ali i dokaz da su naše mere urodile plodom. Nastavićemo i u budućem periodu sa ovom akcijom“, rekla je Jović.

Iz Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije uvodno predavanje roditeljima o značaju korišćenja sedišta za bebe održao je Nikola Novković. Nakon toga kraću obuku o pravilnom korišćenju auto sedišta za bebe i decu održala je saradnica Agencije, Marijana Jovanović. (kraj) DC/SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare