Grad i Savez romskih organizacija potpisali Memorandum o saradnji

VRANJE

Memorandum o saradnji, čiji je cilj unapređenje položaja romske populacije u smislu lakšeg indentifikovanja i rešavanja problema, gradski većnik Dejan Bajramović je potpisao sa predstavnicima osam romskih organizacija.

Potpisivanjem ovog dokumenta predstavnici romskih organizacija su pokazali da mogu da budu jedinstveni u ostvarivanju zajedničkih ciljeva, među kojima je najvažniji poboljšanje i unapređenje socijalno-ekononskog položaja romske zajednice.

,,Potreban je zdrav dijalog sa lokalnom samoupravom u kojem će biti definisani predlozi, ideje i projekti i načini njihove realizacije u cilju poboljšanja položaja Roma“, rekao je većnik Bajramović.

Marina Damjanovski, predsednica Udruženja „Glas Vranja“ je rekla da su odlučili da se oslone na Stategiju za socijalno uključivanje Roma i Romkinja od 2016. do 2025. godine, sa fokusom na dekatu Roma.

„Želimo da nešto konkretno uradimo u našoj zajednici, da sprovedemo neke projekte i zbog toga smo potražili podršku lokalne samouprave. Cilj je da krajnji korisnici kroz dekadu Roma imaju koristi, da poboljšaju svoj status, da se uradi nešto na polju njihovog obrazovanja, zapošljavanja, infrastrukture, zdravlja. Da ne bi nastupili pojedinačno osnovali su savez i tako udruženi mogu ići ka ostavrivanju svojih ciljeva“, rekla je Damjanovski.

Zahvaljujući ovom memorandumu biće obezbeđena podrška grada za projekte koji će u značajnoj meri uticati na kvalitet života romske zajednice u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare