Grad preuzima imovinu i obaveze ALER-a

 

LESKOVAC

Na današnjoj,  31. sednici Gradskog veća usvojena je odluka kojom se preciziraju postupak i odgovorna lica za realizaciju Odluke o ukidanju Agencije za lokalni ekonomski razvoj (ALER).

Ova odluka u skladu je sa skupštinskom odlukom o ukidanju ALER-a, u kojoj je precizirano da se sva prava, imovina i obaveze agencije prenose osnivaču. Odlukom je definisano koja su to prava i obaveze i ko je dužan da to sprovede, do dana ukidanja agencije 24. 2. 2017. godine, rečeno je danas.

Grad Leskovac je u obavezi da preuzme kompletnu imovinu ALER-a, spisak osnovnih sredstava – kartica osnovih sredstrava sastavljenih na dan 24. 2, kartica obaveza za hartije od vrednosti van prometa i katrica za avale i ostale garancije od izvođača. Zatim, preuzimaju se obaveze ALER-a prema dobavljačima i finansijske obaveze prema bivšim zaposlenim (zarada, troškovi prevoza, putni nalozi), arhivu agencije preuzima Odeljenje za društvene delatnosti i lokalni razvoj.

U toku decembra agencija je sprovela četiri javne nabavke, sledi potpisivanje ugovora sa najpovoljnijim izvođečem, tako da će za potpisivanje ugovora biti ovlašen šef Odeljenja za društvene delatnosti i lokalni razvoj kako bi se krenulo sa izvođenjem radova.

Dva pečata i štambilj ALER-a biće uništena i na kraju sledi postupak brisanja agencije, što će učiniti odgovorno lice Odeljenja za društvene delatnosti i lokalni razvoj, obrazložio je ovu odluke bivši direktor ALER-a koji je novopostavljeni šef Odeljenja za društvene delatnosti i lokalni razvoj Bojan Tojaga.

Vezano za ovu odluku, doneta je i odluke o obrazovanju komisije za uništavanje pečata ALER-a. Za predsednika komisije izabran je Milan Popović, a članovi su Gordana Dimitrijević i Alaksandar Aranđelović. Komisija ima obavezu da dva pečata i štambilj uništi do 30. marta.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare