Grad Niš nagrađuje najuspešnije privrednike

NIŠ

 

Dobitnici nagrada “Car Konstantin i carica Jelena” , koje dodeljuje grad Niš, su “ Fjučer rijaliti sistem”, “ Leoni”, “Vizus”, “Monikom”, i “Filip Moris”, Klub privrednika Naisus,  Univerzitet u Nišu i “ Džonson elektronik”, odlučila je danas  Komisije za dodelu nagrada grada Niša .

Gradski većnik zadužen za privredu Mihajlo Zdravković rekao je da se nagrada se dodeljuje u šest kategorija, a ove godine je osam dobitnika.

Nagrađene su najuspešnije firme čije je sedište u Nišu.

Zdravković je dodao da se nagrada dodeljuje u kategorijama : najbolji početnik u poslovanju, najbolji poslodavac, najbolja privredna društva, društveno odgovorno poslovanje, potom u kategoriji najveći doprinos lokalnom ekonomskom razvoju i najvećeg izvoznika.
Ove godine se nagrade prvi put zvanično dodeljuje. 

“U kategoriji najbolji početnik u poslovanju predložena je firma Fjučer rijaliti sistem koja se bavi IT tehnologijama i radi u sklopu Start art centra”, kaže Zdravković. “U kategoriji najbolji poslodavac Komisija je predložila kompaniju Leoni kao kompaniju koja je zaposlila najveći broj naših sugrađana u protekloj godini”.

Nagrada je u kategoriji najboljih privrednih društava podeljena u tri podkategorije i to : mala, srednja i velika preduzeća.

U kategoriji malih preduzeća nagradu je dobila kompanija Vizus, u kategoriji srednjih preduzeća Monikom, dok je u kategoriji velikih preduzeća to kompanija Filip Moris.

“Kada se radi o društveno odgovornom poslovanju na osnovu pristiglih predloga Komisija je predložila da Klub privrednika Naisus dobije nagradu u ovoj kategoriji”, kaže Zdravković i dodaje da je u kategoriji za najveći doprinos lokalnom ekonomskom razvoju, a na osnovu predloga Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj , predložen  Univerzitet u Nišu, dok je u kategoriji najvećeg izvoznika nagrada pripala Kompaniji Džonson elektrik.

U Odluci o dodeli javnih priznanja grada Niša tačno su definisani kriterijumi na osnovu kojih se dodelje nagrada u svakoj kategoriji, objašnjava Zdravković.

U  kategoriji privrednih društava za procenu  uspešnosti korišćeni su podaci iz Agencije za pripvredni registar – ukupan neto prihod i ukupan broj zaposlenih.

Kada se radi o najvećem poslodavcu nagrada se dodeljuje prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje prema broju  zaposlenih u prethodnoj godini, a kada se radi o najvećem ekonomskom doprinosu lokalnoj ekonomskoj zajednici predlog daje Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj.

Za početnike u poslovanju mišljenje daju institucije koje se bave razvojem poslovanja.

Regionalna privredna komora je dala predloge za kategoriju društveno odgovornog poslovanja.

“Nagrada podrazumeva povelju i to je simboličan doprinos grada u promovisanju onoga što je nabolje u Nišu. Ovo je način da promovišemo ono što je pozitivno u kompanijama koje posluju u našem gradu i da ostale kompanije treba da teže da postignu rezultate kao i ove nagrađene. S druge strane, ovo je  način da pokažemo privrednicima da rad prati njihov rad i da smo zainteresovani za njihovo poslovanje”, zaključuje gradski većnik Mihajlo Zdravković.

Nagrade će biti dodeljene 31.oktobra u prostorijama Univerzitetu u Nišu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare