Grad Niš izdvojio 100 miliona dinara za 40.000 paketa za penzionere

NIŠ

  Grad Niš izdvojio je 100 miliona dinara za obezbedjenje paketa sa namirnicama i higijenskim sredstvima za 40.000 penzionera, izjavio je danas gradonačelnik Niša i komandant gradskog Štaba za vanredne situacije Darko Bulatović.

                                Bulatović je rekao da će već narednih dana biti prikupljene ponude dobavljača namirnica i higijenskih sredstava, dok se od Republičkog fonda za penzijsko osiguranje očekuju spiskovi penzionera sa najmanjim penzijama.

                                  Cilj te pomoći, dodao je Bulatović, je da gradjani što lakše prebrode ove teške dane uzrokovane epidemijom korona virusa.

                                 On je istakao da se sada pokazalo zabog čega je značajno to što je grad stabilizovao javne finansije.

                                   Zamenik gradonačelnika Niša Miloš Bandjur je na konferenciji za medije rekao da je grad već izdvojio sredstva za nabavku više od 2.100 humanitarnih paketa za ekonomski ugrožene porodice koje se nalaze na evidenciji Centra za socijalni rad.

                                Bandjur je istakao da je podela tih paketa pri kraju i najavio da će humanitarne pakete dobiti i porodice koje se ne nalaze u evidenciji Centra za socijalni rad, ali koje se nalaze u teškom položaju, pošto su Crvenom krstu uplaćena sredstva za nabavku ukupno 4.600 paketa.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare