Grad Niš i Direkcija za prevoz poklonili “Pčelici” autobus

NIŠ

  Zahvaljujući donaciji  Direkcije za javni gradski prevoz  Niša i grada , Predškolska ustanova „Pčelica“ od danas ima autobus za prevoz dece.

Autobus Ikarbusa, deca će korisiti kako bi njime obilazila znamenita mesta u Nišu, primerena njihovom uzrastu.

Autobus će koristiti sva deca iz predškolske ustanove , ali pre svega deca iz vrtića na rubnim delovima grada i na seoskom području, koja su zbog udaljenosti i komplikovanog prevoza, najčešće ostajala uskraćena za mogućnost da pogledaju neku pozorišnu predstavu, posete Ćele Kulu, Medijanu, Logor Crveni Krst, ili neki drugi značajni lokalitet.

Moderni autobus niskopodni, klimatizovani, koncipiran  za obavljanje javnog gradskog prevoza po najsavremenijim standardima danas je na prigodnoj svečanosti uz prisustvo gradonačelnika Niša Darka Bulatovića uručio Milan Milić predajući ključeve ovog autobusa.  

„Najkvalitetniji autobus koji smo imali u svom voznom parku predali smo Gradu za potrebe PU Pčelica. Ovaj autobus Ikarbusa je 2013. godište, tako da je to jedan od najkvalitetnijih autobusa koji saobraća na ulicama grada.“kazao je je direktor Direkcije za javni gradski prevoz Milan Milić . On je kazao da će na taj način  značajno unaprediti kapacitete ove predškolske ustanova, pre svega kada je edukacija najmlađih u pitanju.

Na vrednom poklonu zahvalila je v.d. direktora Svetlana Mitić koja je poručila da je ovo veliki dan za  sve mališane i zaposlene u Pčelici, jer će, posle gotovo dve decenije, ponovo imati mogućnost da brzo i bezbedno prevezu decu i njihove vaspitače do svih zanimljivih mesta u gradu. „Mi ćemo ovaj autobus iskoristiti najbolje što možemo, budući da ćemo naš vaspitno-obrazovni rad koristiti zajedno sa autobusom i sa

decom raditi ono što do sada nismo mogli“ kazala je Svetlana Mitići dodala „Vodićemo ih do Lutkarskog pozorišta, obići ćemo muzeje, Narodno pozorište i naravno pokazaćemo deci koliko je naš grad lep.“ 

Ovo vozilo  je pre dve godine stiglo u Niš kao poklon GSP Beograd, a po nalogu Predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića. Imajući u vidu da je niška Direkcija za javni gradski prevoz u fazi transformacije, stvorena je mogućnost da se ovo moderno vozilo ustupi onome kome je i najkorisnije i najpotrebnije, a to su svakako najmlađe Nišlije.

Gradonačelnik Darko Bulatović, koji je prisustvovao svečanom uručenju autobusa, poručio je da je ovo još jedan dokaz da država i sve njene institicije vode odgovornu društvenu politiku, i da se na listi prioriteta nalaze pre svega deca.

”Deca su temelj i stub svake zajednice, i sve u jednom društvu treba da bude usmereno i namenjeno njihovim potrebama i dobrobiti”, poručio je gradonačelnik Bulatović.

.Za ovu priliku  najmlađi iz vrtića Bubamara, pripremili su specijalnu priredbu, a potom sce i prvi provozali novim crvenim autobusom.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare