Grad Niš formirao Savet za bezbednost u školama

NIŠ

Grad Niš formirao je Savet za bezbednost koji se sastoji od 25 članova predstavnika državnih i gradskih institucija na čelu sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski. Savet čine i lokalni Ombudsman grada Niša, predstavnici policije, BIA, ustanova socijalne zaštite, gradski većnici za obrazovanje i za vanredne situacije, predstavnici republičke i gradske prosvetne inspekcije, predstavnici Školske uprave u Nišu, Aktiva osnovnih i srednjih škola, Učeničkog parlamenta, predškolske ustanove kao i Saveta roditelja.

                                 „Formirali smo Savet za bezbednost i posebno telo za smanjenje nasilja u školama. U rad Saveta uključili smo sve koji mogu da doprinesu da svi naši đaci budu bezbedni, od psihologa, inspekcija, roditelja i učenika do policije. Otvorili smo sos telefone za besplatnu podršku i savete deci i roditeljima, pri Sigurnoj kući od 8 do 20 sati 063/233-85-90, i u Domu zdravlja od 7 do 20 sati za decu školskog uzrasta 018/503-696, a predškolskog uzrasta 018/503-579“, kazala je Sotirovski.

                                U okviru Saveta za bezbednost formirano je posebno Koordinaciono telo za smanjenje nasilja u osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada Niša. Za pružanje besplatne psihosocijalne podrške i savetovanja svim građanima i građankama Niša, a posebno deci, roditeljima i zaposlenima u prosveti, od danas su na raspolaganju i posebni brojevi telefona, a stručanjaci koji će im se javljati pomoći će im da na što bezbolniji način prevaziđu problem sa kojim se nakon tragičnih događaja suočavaju. (kraj) VP/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare