Grad Niš formira Savet za bezbednost u školama

NIŠ

Nakon nemilog događaja u beogradskoj školi „Vladislav Ribnikar“ , gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski najavila je da će Grad već danas formirati Savet za bezbednost, koji će pored pripadnika policije uključivati i više gradskih institucija iz domena socijalne podrške i pomoći. Biće otvoren i poseban telefon za stručnu pomoć.

      „Na nivou Grada formiraćemo Savet za bezbednost čiji će članovi biti  i pripadnici policije i naših institucija, poput Centra za socijalni rad, Sigurne kuće, Doma zdravlja, mnogih prihvatilišta i pre svega Savetovališta za mlade. Otvorićemo i poseban telefon za ljude koji smatraju da im treba stručna pomoć. Sastajaćemo se vrlo često, pre svega da ohrabrimo direktore, nastavnike i roditelje i njihovu decu“, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

     On je dodala da stiče utisak da neki direktori osnovnih škola pokušavaju da vršnjačko nasilje u neku ruku prikriju umesto da javno progovore i ukažu na problem.

    „Mislim da to ne treba kao društvo da dozvoljavamo, mislim da psiholozi, pedagozi i stručna javnost treba maksimalno da se uključi. Sve ono što struka smatra vršnjačkim nasiljem da predupredimo, da ne dolazi do ovakvih stvari i kada se dogodi ovakva tragedija da se pitamo da li je bilo vršnjačkog nasilja ili ne. Definitivno bi trebalo nešto menjati, da li u vaspitanju dece, da li u odnosu prema deci. Utisak kao roditelja je da smo možda svojoj deci previše dozvolili i da nam se ovo vraća kao bumerang“, dodala je Sotirovski.

       Osvrnula se i na pokušaje opozicije da tragediju u školi „Vladislav Ribnikar“ koristi da se obračuna sa vlašću.

       „Nema ovo nikakve vize ni sa sistemom ni sa vlašću. Nažalost, opozicija ovih dana koristi ovu nesreću da optuži vlast i sistem za dva masovna ubistva, što zaista nema nikakve veze ni sa sistemom ni sa vlašću. To je njihovo lice, da na tragediji nekih ljudi pokažu svoje lice“, zaključuje Sotirovski uz poruku da je najvažnije da se ukazuje na probleme i da se oni prijavljuju. (kraj) VP/SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare