Grad Leskovac obezbedio 120 protivgradnih raketa

LESKOVAC

Grad Leskovac obezbedio je 120 protivgradnih raketa čija je vrednost oko 4,6 miliona dinara.

One će biti podeljene 31 protivgradnoj stanici.

U narednim danima očekuje se da svaka stanica dobije i protivgradne rakete od Republičkog hidrometeorološkog zavod, kako bi strelci spremno dočekali nastupajuću sezonu, a svaka stanicu u startu imala po 10 raketa. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović smatra da se poljoprivreda, kao strateška grana privrede svakog društva, mora konstantno razvijati i unapređivati.

„Ovu praksu sprovodimo od 2015. godine i od tada do 2019. nabavljeno je 480 protivgradnih raketa. U tu svrhu izdvojeno je 17,3 miliona dinara. I za finansiranje protivgradnih strelaca izdvajaju se sredstva iz budžeta, a za ovu godinu njihov iznos je 4,5 miliona dinara, kao i 300.000 dinara za nabavku HTZ opreme. Zahvaljujući tome značajno je povećana zaštita poljoprivrede na teritoriji Leskovca.“

Šef Odeljenja za privredu i poljoprivredu Gradske uprave Boban Sokolović kazao je da se ove godine jače pomaže rad ove službe.

„Imamo u planu i da deo protivgradnih stanica ove godine rekonstruišemo, da sredimo krovove, zidove ili promenimo deo opreme potrebne za ispaljivanje. Nama je protivgradna zaštita jako bitna, jer se u ovom delu radi o intenzivnoj poljoprivrednoj proizvodnji. Prošle godine smo imali određene štete, ali bi ona bila mnogo veća da nije ove zaštite. Inače, Leskovac je u 2018. imao procentualno najmanje štete od grada u odnosu na ostatak Srbije.“

Žikica Marinković predsednik Udruženja protivgradnih strelaca u Leskovcu, se ovim poslom bavi već 41 godinu i kaže da postoji problem sa strelcima, kojih u ovom trenutku ima po dvoje na svakoj protivgradnoj stanici.

„U desetak stanica imamo najave otkaza. Ljudi su nezadovoljni naknadnom, jer dobijamo 4000 od republičkih organa. Imamo i 7000 od lokalne samouprave. Za taj novac moramo u svakom trenutku tokom sezone od aprila do oktobra biti dostupni, jer nikad ne znate kada ćete biti angažovani.“

4
Ostavite komentar

avatar
2 Tema komentara
2 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Najvise reakcija na komentar
Najvaznija tema
4 Autor komentara
sibicarenjesofi Marsoparole, paroleBokica Skorasni komentari autora
  Prati  
Najnoviji Najstariji Najviše glasova
Obavesti me o
sofi Marso
Gost
sofi Marso

Nabavka protivgradnih raketa je obavaeza republike, što ista i radi ali ne u potrebnim količinama. Grad Leskovac i gradonačelnik su prepoznali ovaj problem i našli način da svake godine nabave određeni broj protivgradnih raketa. Ako se ima u vidu činjenica da je ovo poljoprivredni kraj, nabavka raketa će doprineti da proizvođači zaštite svoju proizvodnju. Delima se pokazuje odgovornost prema građanima.

Bokica
Gost
Bokica

Zastita od grada je jedan od najbitnijih faktora za ocuvanje poljoprivredne proizvodnje.

parole, parole
Gost
parole, parole

Primas platu za komentarisanje, primas?

sibicarenje
Gost
sibicarenje

Republika nema dovoljno para za potrebe gradjana zato sto GRADJANI MORAJU DA OZDRZAVAJU NJIHOVE KOMENTATORE SA BUDZETSKA RADNA MESTA NA KOJIMA OVI NISTA NE RADE, SAMO PISU KOMENTARE PODRSKE VLASTI U ZNAK ZAHVALNOSTI ZA NERADNO MESTO. Hitno promeniti takvu sibicersku vlast, koja vara narod da mu nesto nudi, dok sebi stavlja u dzep i to brzinom prevaranata sibicera.