GRAD AZILANATA NA JUGU SRBIJE?

LESKOVAC

Predsednik skupšinskog odbora za odbranu i bezbednost i istaknuti član SNS-a general Momir Stojanović rekao je da bi na jugu Srbije uskoro mogao da nikne centar za 400.000 azilanata. O problemu azilanata i odnosu naše države i Evrope prema njemu najnoviji broj Nove Naše reči donosi komentatorski tekst, koji ukazuje na niz otvorenih i nedorečenih pitanja.

U ovom broju čitaoci mogu pročitati sve o nedavnoj poseti premijera Srbije Aleksandra Vučića Leskovcu i Crnoj Travi, sa osvrtom na ono što je premijer rekao o izgradnji dva kapitalna projekta – Zelenoj zoni i postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda. Ovaj broj prenosi i reagovanje stranaka na lokalu na Vučićevu posetu našem gradu.

Nova Naša reč donosi intervju sa predsednikom opštine Vlasotince Miroslavom Ljubenovićem, čime praktično počinje realizacija projekta „Vlasotinačka razglednica“, koji je podržan na konkursu za sufinansiranje medijskih projekata u ovoj opštini. U ovom broju čitaoci se mogu upoznati i sa programom „Vinskog bala“, koji se 14. i 15. avgusta održava u Vlasotincu.

Nova Naša reč prenosi još jedan intervju, sa predsednicom DSS-a  i liderkom Patriotskog bloka Sandrom Rašković Ivić. Tu je i izveštaj sa poslednje sednice Gradskog veća, na kojoj je je usvojen izveštaj o izvršenju budžeta u provoj polovini ove godine, najavljen je rebalans zbog povećanih prihoda, i usvojeno je niz drugih značajnih odluka.

Nova Naša reč piše o svetskom talentu, violončelisti Petru Pejčiću, o tome kako je knjige koje su bile namenjene Gimnaziji dobila leskovačka Biblioteka, kao i o nastupu naših bubnjara na Zaječarskoj gitarijadi.

U novom broju leskovačkog nedeljnika na dve strane objavljeni su tekstovi na romskom jeziku, u okviru projekta „Romi i Srbi – portretisanje“. Reč je o intervjuu sa predsednikom romske stranke „Jedinstvo“ Ferhadom Saitijem, otvaranju novih prostorija koje je dobila ova stranka u Leskovcu i tribini posvećenoj problemima Roma.

U sportskoj rubrici, osim uspeha leskovačkih džudista, Nova Naša reč piše i o tome kako je KK „Zdravlje“ počelo novu sezonu.

 

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare