Gosti iz “Crvene zvezde” obišli i trenažni centar Aktavis Akademija, a ponuđena je i saradnja

LESKOVAC

U okviru juniorske lige Srbije u Leskovcu su snage odmerili domaća Aktavis akademija i beogradska „Crvena zvezda“. Juniori „Aktavis akademije“ su parirali u prvoj i trećoj četvrtini favorizovanoj ekipi Crvene Zvezde iz Beograda. Gosti su bili bolji, iskoristili su veći broj visokih igrača, ali ni domaći se nisu predavali tokom cele utakmice. Prva četvrtina završena je prednošću gostujuće ekipe (10:19), a u drugoj četvrtini gosti su stvorili solidnu prednost na poluvremenu (26:44). U trećoj četvrtini Aktavis Akademija je odigrala bolje u odbrani i napadu i smanjili su prednost Crvene Zvezde na (43:57). U poslednjoj četvrtini do izražaja je došla i bolja fizička sprema gostiju koji su zasluženo pobedili u Leskovcu 54:73.

Najefikasniji u redovima Aktavis akademije su bili Miljković sa 17, Gavrilović sa 14 i Stojanović sa 10 poena.

Pre utakmice juniorima i stručnom timu Crvene Zvezde domaćini su predstavili košarkaški trenažni centar sa savremenom opremom, predviđeniom za razvoj košarke u Leskovcu i na jugu Srbije. Ta oprema je samo deo dobijen u okviru Programa prekogranične saradnje Evropske unije „Interreg IPA CBC Bulgaria – Serbia“ pod nazivom „Investiramo u sport za razvoj karijere mladih – snaga motivacije pametnog razvoja i kohezije između opština Botevgrad i Leskovac“. Trener Aktavis akademije Milan Petrović pojasnio je gostima prednosti, rekavši da su ovim projektom stvoreni adekvatni uslovi za profesionalne klubove.

„Stvoreni su uslovi i za bavljenje košarkom za najmlađe sportiste u gradu Leskovcu, odnosno za sve klubove koji rade u gradu sa mlađim selekcijama, poboljšani su uslovi i za takmičenja osnovnih i srednjih škola, za sve sportske organizacije i sportske saveze, jer se ovom opremom afirmiše košakaški sport u gradu Leskovcu i celom regionu jugoistočne Srbije.“

Direktor kluba Vladan Stojiljković kaže i da je ponuđena saradnja Crvenoj zvezdi.

„Ranije smo ponudili saradnju i klubovima u Leskovcu i regionu, ali oni nisu bili preterano zainteresovani za to. Mi radimo samo sa mladim igračima i cilj nam je ulaganje u mlade igrače. Mislim da je potrebno mnogo više ulagati u mlade igrače jer je to ulaganje za budućnost košarke u Leskovcu i regionu.“

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Leskovcanin
Leskovcanin
2 godine pre

Svaka cas za rad Aktavis Akademije. Svake godine postizu odlicne rezultate. Bolje je ulagati u mlade igrace nego dovoditi igrace sa strane!