Goranu Cvetanoviću još jedan mandat

LESKOVAC

 

Centralna tema najnovijeg borja Nove Naše reči je konstitutivna sednica Skupštine grada Leskovca, na kojoj je izabrano novo rukovodstvo grada. Za gradonačelnika, kako je i najavljeno, vladajuća većina okupljena oko SNS-a ponovo je izabrala Gorana Cvetanovića. I njegov zamenik ostao je isti – Dragan Jovanović, dok je do promena došlo na čelu Skupštine grada, gde je za predsedavajućeg izabran Aleksandar Đurović, lider leskovačkog SPS-a. Osim čelnih ljudi, i gradska vlada ostaće uglavnom u starom sazivu – od 11 članova devetoro je sedelo u Gradskom veću i u prethodne tri godine. Ono što je izvesno, a o čemu Nova Naša reč detaljnije piše, to je da je nova-stara vlast dobila oštru opoziciju u Skupštini, te da sednice Skupštine u narednom periodu sigurno neće biti monotone.

Nova Naša reč piše zbog čega su protestvovali i čime su nezadovoljni proizvođači jagoda u Pridvorici kod Bojnika, kao i o tome kako su protekli Dani jagoda u Dušanovu, manifestacija koja se ove godine organizuje po peti put.

O tome zašto je posečen drvored u Radničkoj ulici u Leskovcu, šta o tome kažu žitelji ovog dela grada, kako se stanari Sinđelićeve ulice brinu o svom dvorištu i zašto je značajna ulica koja je nedavno asfaltirana u Bobištu, piše novi broj Nove Naše reči.

Saradnja između Malte i juga Srbije daje prve rezultate, tako da će privredna komora sa partnerima 23. juna otvoriti predstavništu u glavnom gradu ove ostrvske zemlje. Nova Naša reč piše o značaju „Karavana za omladinsko preduzetništvo“, projektu koji je predstavljen i Leskovčanima, o tome kako je Radio klub „Nikola Tesla“ formirao mobilni tim za vanredne situacije, o javnom času crtanja stripa, koji je strip škola „Nikola Mitrović Kokan“ organizovala i u koji se uključilo 500 dece, i drugi aktuelnim događajima u kulturi, obrazovanju i sportu.

Nova Naša reč piše o premijeri drame Tenesi Vilijamsa „Tranvaj zvani želja“, u režiji Stanislava Grujića, gde akteri predstave govore o svom viđenju i doživljavanju predstave, ali i prenosi autorski tekst saradnika lista, koji daje svoje kritičko viđenje onoga što su Leskovčani mogli pre neki dan da vide.

U feljtonu „Leskovčani beogradske dijaspore“ autor Žarko Spasić ovoga puta piše o profesoru doktoru Časlavu Mitroviću, diplomiranom mašinskom inženjeru i priznatom ekspertu za vazduhoplovstvo i inženjersko obrazovanje.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare