GO Medijana uručila poklone ženama i deci u Sigurnoj kući

NIŠ

Umesto tradicionalnog prijema za žene koje se bave specifičnim zanimanjima, gradska opština Medijana je povodom 8. marta ove godine posetila Sigurnu kuću u Nišu. Delegacija žena ove gradske opštine obezbedila je i poklone za korisnice i decu koja trenutno borave ovde. Iako Sigurna kuća nije na njihovoj teritoriji, rešili su da svim korisnicama i deci donesu poklone.

  “Sigurna kuća je ustanova koja je značajna ne samo za grad  Niš i GO Medijana već za ceo region jer brine o  ženama koje su iz nekog razloga morale da napuste svoje domove sa decom. Zato smo odlučili da ih obradujemo. Doneli smo namirnice, garderobu, knjige  i naravno cveće  po čemu je 8.mart prepoznatljiv”, kazala je  Dušanka Kitanović, PR Kabineta predsednika GO Medijana.

                            Iako imaju sve što im je potrebno, svaka donacija znači, kaže direktorka Sigurne kuće Sonja Šćekić. Poklonima se uvek obraduju i žene i deca.

                            “Svaka pomoć žrtvama nasilja je od izuzetnog značaja jer se na ovaj način šalje poruka svim ženama žrtvama nasilja da nisu same i da nisu zaboravljene od društva. Jako je važno da javnosti kažemo da je nasilje  nad ženama nedozvoljivo id a moramo da se borimo protiv toga. Medijana je naše stičenice, žene i decu obradovala lepim poklonima”, kazala je Sonja Šćekić, direktorka Sigurne kuće.

                            U kući trenutno boravi pet žena i šestoro dece. Primenjuju se sve potrebne mere protiv korona virusa, i od početka epidemijie nisu imali zaraženih radnika i korisnika.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare