Glumci iz Leskovca izveli dramski komad „Svici“

LESKOVAC

Predstavom „Svici“, sinoć su se u okviru 56. Festivala profesionalnih pozorišta Srbije ,,Joakim Vujić“ predstavili glumci Narodnog pozorišta iz Leskovca. Tekst Tene Štivičić, mlade hrvatske spisateljice, režirala je Ksenija Krnajski.

„Moderna predstava, jedna savremena priča koja čak možda u ovim okolnostima sa pandemijom koja je opšteprisutna, dobija na svojoj aktuelnosti. Naime, grupa putnika na aerodromu biva zarobljena pa su neki letovi otkazani i pratimo paralelu nekoliko učesnika te priče. Pošto se ne zna do kad će trajati zabrana leta, vidimo kako ih popušta strpljenje i otvaraju se neke nove priče. Reč je o nekoj vrsti izolacije tih ljudi“, rekao je direktor Narodnog pozorišta Leskovac Dragan Marjanović.

U predstavi igraju Suzana Grujić, Nataša Stanković, Bojan Veljović, Predrag Smiljković, Petra Dimitrijević, Ivan Janković, Jovana Grozdanović…

Leskovčani na ovom prestižnom festivalu gostuju sa još jednom predstavom koja je na programu večeras.

„Ako se probudiš ili kao da je važno“ je pozorišni komad koji su uradili u koprodukciji sa Narodnim pozorištem Priština sa privremenim sedištem u Gračanici.

Početak je u 20 sati u Pozorištu „Bora Stanković“ u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare