Glavna vaspitačica u bujanovačkom vrtiću optužila direktora za seksualno zlostavljanja

BUJANOVAC

Glavna vaspitačica u bujanovačkom vrtiću Biljana Trajković optužila je direktora ove ustanove Milovana Aleksića da ju je godinu dana seksualno iskorišćavao i da je to trajalo od juna 2016. godine do leta naredne godine.

„Sve počelo 6. juna 2016. godine kada me je Aleksić pozvao da na sporedan ulaz dođem u njegovu kancelariju, gde me je prvi put seksulano iskoristio, što je nastavio da radi sledećih godinu dana”, ispričala je Trajković.

Ona je rekla da je direktor iskoristio nemoć njene porodice.

” Ja nisam smela da govorim kod kuće šta mi se dešava na poslu, jer mi je pretio da ću izgubiti posao, da ću ostati na ulici, da moja deca neće imati šta da jedu, a bilo bi baš tako. Moj suprug ima penziju od 21.000 dinara i da ja ostanem bez posla moja deca bi morala da trpe. Ja sam morala da trpim do trenutka kada sam rekla „više ne, ne može više ovako“. Sada tražim pravdu i poligrafsko ispitivanje i ići ću do kraja, rekla je ona.

Na najčešću konsataciju, koja se čuje kada neka žena optuži nekog za silovanje “što je ćutala do sada” Trajković kaže da se bojala da, ako ovo kaže svom suprugu, koji ima ozbiljne zdravstvene probleme, da je to moglo da bude kobno za njega.

Dragan Veličković, njen advokat , potvrdjuje ovo.

„Njen suprug je srčani bolesnik. Da je njen suprug to saznao, za njega bi to najverovatnije bilo kobno, život bi mu bio ugrožen, takav stres verovatno ne bi mogao da podnese”, objasnio je.

Trajković je tužila direktora i za mobing još pre četiri godine.

” Što se tužbe za mobing koju je Trajkovićeva podnela protiv Aleksića 2017. godine, ona je u prvom stepenu rešena tek pre nekoliko dana, i to u korist direktora, a obrazloženje presude je u korist Aleksića i to kao da ga je pisao on sam. Prijavu za seksualno iskorišćavanje odbilo je Više tužilaštvo, trenutno se još uvek vodi postupak po krivičnoj prijavi protiv Aleksića zbog nesporovođenja sudske odluke da vrati Trajkovićevu na radno mesto glavnog vaspitača.“

Direktor je nju po kazni rasporedio da radi u selu Spančevac a sudsku odluku da je vrati na ranije radno mesto, u vrtiću u Bujanovcu, nije hteo da sprovede, rečeno je na press konferenciji koja je održana juče popodne.

Regionalni koordinator Narodne stranke Saša Arsić izneo je na račun Aleksića niz optužbi po pitanju rukovođenja Predškolskom ustanovom „Naša radost“.

„Prosvetni inspektor konstatovao je mnogobrojne nepravilnosti, Aleksić je nedavno dobio i treći direktorski mandat, a nema licencu za direktora, četiri radna spora zbog njegovog nezakonitog postupanja ovu ustanovu su koštala 600.000 dinara…“

Aleksić u izjavi lokalnim medijima negira navode o seksulanom uznemiravanju i zlostavljanju .

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare