Gimnazijalci iz Vranja ostvarili veliki uspeh na takmičenju iz engleskog jezika, nagrađena i predstava ,,Sudije”

VRANJE


Na Republičkom takmičenju iz engleskog jezika na Filološkom fakultetu u Beogradu učenici Gimnazije ,,Bora Stanković” iz Vranja osvojili su tri mesta . Među 1200 učesnika iz cele zemlje takmičilo se i osmoro učenika vranjske Gimnazije koji su se istakli svojim rezultatima. Učenica drugog razreda Emilija Mladenović osvojila je drugo mesto, a Đorđe Tasić i Jovan Mladenović, takođe učenici drugog razreda osvojili su treće mesto.


Mentorka nagrađenim učenicima je profesorka Gordana Cvetković. Takođe, dvoje učenika osvojilo je četvrto i peto mesto.


,,Izuzetno zalaganje naših učenika i profesora, njihov posvećen i redovan rad pored talenta za učenje jezika, donose i izuzetne rezultate, koji predstavljaju veliki uspeh za našu školu i naš grad”, rekli su iz vranjske Gimnazije.

Na 26. ,,Pozorišnim susretima dramskih sekcija gimnazija Srbije” u Kragujevcu članovi dramske sekcije iz vranjske Gimnazije osvojili su tri nagrade.

Predstava ,,Sudije” proglašena je za najbolju predstavu u celini i dobitnik je prve nagrade inspirisana Biblijom i pripovetkama Radoja Domanovića ‘,,Vođa” i ,,Danga’, takođe nagrade za scenski govor, scenski pokreti i za najbolju predstavu u celini.

Od velikog broja prijavljenih predstava selektor Miroslav Petrović, glumac, odabrao je 11 koje su ušle u takmičarsku konkurenciju, iz Beograda, Niša, Aleksinca, Požarevca, Kragujevca, Valjeva i Prokuplja.

U predstavi učestvuje 18 učenika svih razreda scenario i režiju potpisuju učenice Milica Danev i Emilija Arsić, a scenografiju profesor likovne kulture Aleksandar Đorđević. 


,,Iako smo očekivali i nadali se, oduševljeni smo uspehom. Iza njega stoji dugotrajan višemesečni rad, istrajnost, talenat i već dokazana kreativnost naših učenika. U okviru projekta ‘Obogaćen jednosmenski rad – kreativne dramske radionice’ radili smo na predstavi čak i za vreme zimskog raspusta. Ovo je naš najveći uspeh do sada, ujedno i podstrek i obaveza u godinama koje dolaze”, rekla je mentorka dramske sekcije Nela Dimitrijević.


Nagrade će dobitnicima biti svečano uručene u sredu, 17. aprila u Kragujevcu. (kraj) DC/SM

17131634611397543478.jpg
17131710791094382122.jpg
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare