GIK odbio 35 prigovora, sve podnela lista “Ajmo ljudi”

BEOGRAD

Gradska izborna komisija (GIK) većinom glasova odbila je danas nao neosnovane 35 prigovora koje je podnela koalicija Duško Vujošević- Boris Tadić – Ajmo ljudi, a pred komisijom je i 51 prigovor koje su podnele koalicije Moramo i lista Ujedinjeni za pobedu Beograda.

Na biračkim mestima, na koja se odnose ovi prigovori, sprovedena je kontrola o Zapisniku o radu biračkog odbora, objavila je na Tviteru organizacija CRTA.

Gradska izborna komisija počela je danas oko 17 sati novu sednicu na kojoj se odlučuje o 86 prigovora – 36 prigovora koju je podnela lista Duško Vujošević – Boris Tadić – Ajmo ljudi, o 12 prigovora koalicije Moramo i 38 prigovora koalicije Ujedinjeni za pobedu Beograda, navodi CRTA.

Tokom rasprave, član GIK Zoran Alimpić je izneo sumnje da je sadržaj vreća sa biračkog mesta 11 na Zvezdari sa izbornim materijalom promenjen tokom boravka u GIK i tvrdi da prigovor treba prihvatiti.

Te tvrdnje osporilo je više članova Komisije, koji su naveli da je materijal čuvan u skladu sa zakonom i da o svakom otvaranju vreća postoji zapisnik i zakonski razlog.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare