GI SDP osuđuje izjavu gradonačelnika južne Mitrovice

GI“SDP“ najoštrije osuđuje neodgovornu i opasnu izjavu gradonačelnika Južne Mitrovice da „će biti rata“ ukoliko ne dođe do ujedinjenja Severnog i Južnog dela grada-Mitrovice.

“Želimo da ga podsetimo da Severni deo Mitrovice u kome živi većinsko srpsko stanovništvo ima svoju izabranu Skupštinu koja valjda treba da se pita i donosi neke skupštinske odluke koje će zastupati interese i srpske i albanske zajednice koje žive u severnom delu Mitrovice a koje svi treba da poštuju.

Mišljenja srpske zajednice o ujedinjenju su jasna i poznata da su protiv ujedinjenja i da valjda građani odlučuju gde i kako će živeti. Interesantno je i to a g-din Bahtiri bi trebalo da zna da i jedan broj albanske zajednice koji takođe živi na severu podržava mišljenje srpske zajednice i protivi se ujedinjenju sa obrazloženjem da im je dosta ratovanja i nasilja.

Nadležne institucije ali i predstavnici međunarodne zajednice zadužene za bezbednost svih građana na Kosovu treba da gradonačelnika Južne Mitrovice odmah pozovu na odgovornost za otvorenu pretnju ratom i nasiljem”, navodi se u saopštenju Građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare