GG „Za Leskovac Zajedno“: Postignut cilj u Leskovcu su počeli protesti

LESKOVAC

Grupa građana „Za Leskovac Zajedno“ se danas zahvalila svima koji su se odzavali pozivu i došli na jučerašnje proteste.

” Kao organizatori protesta smo bili u obavezi da obezbedimo sigurnost i bezbednost svih okupljenih, kako onih koji su došli na naš poziv tako i građana koji su se spontano okupili. Nismo smeli da dozvolimo da isprovociramo reakciju policije koja je ionako krenula sa zastrašivanjem i upozorenjima (potpuno nezakonitim) u vidu „iznenadnih“ kućnih poseta odbornicima i aktivistima koji su pozivali na protest. Verovatno je i među nama bilo ubačenih „provokatora“, kako od strane policije tako i od strane SNS-a, koji su bili spremni na izazivanje incidenata”, navodi se u saopštenju.

“Svi zajedno smo u potpunosti postigli cilj: U LESKOVCU SU POČELI PROTESTI. To u gradu u kome vlada diktatura i strahovlada na svakom koraku svakako nije bilo lako. Pokazali smo da su Leskovčani spremni da se protiv toga bore.

Nadamo se da se u borbi za slobodu mišljenja, socijalnu pravdu, zdravu VODU, VAZDUH i ZEMLjU, kao i za druge vrednosti normalnog građanskog, civilizovanog, slobodnog društva vidimo na narednim protestima.

Još jednom hvala svima koji su podržali jučerašnji protest”, navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare