GFK ,,Dubočica” sa novim trenerom Mrkićem u Lazarevcu

smart

LESKOVAC
Na današnjoj konferenciji za novinare, upriličenoj zbog sutrašnje utakmice GFK Dubočica sa ekipom Kolubare u Lazarevcu predstavljen je i novi trener leskovačkog prvoligaša Nišlija Saša Mrkić, nekadašnji istaknuti igrač niškog Radničkog, a potom i uspešni trener u nekoliko naših fudbalskih klubova.
Gostovanje Leskovčana pada u najtežem mogućem trenutku,jer ekipa nije osetila slast pobede ni posle šest prvenstvenih utakmice i nalazi se pri dnu tabele sa samo četiri osvojena boda.

  • Kao što je poznato došlo je do rastanka sa predhodnim trenerom Aleksandrom Kuzmanovićem u prijateljskom tonu i tako mu želimo sve najbolje u predstojećem periodu u privatnom životu i poslovnom planu. Hvala mu na svemu što je do sada radio i uradio za naš klub. Za novog šefa stručnog štaba angažovali smo Sašu Mrkića, koji će Dubočicu voditi u vremenu koje je pred nama – obavestio je prisutne novinare o promeni na trenerskoj klupi Dušan Petković, geeneralni sekretar GFK Dubočica.
  • Zahvaljujem se rukovodstvu Dubočice na pozivu da preuzmem ekipu sa nadom da ćemo napraviti jednu dobru i dugu saradnju. Ovde u Dubočici imam veliki broj prijatelja, a trenirao sam i dvadesetak igrača sa juga Srbije iz Leskovca i Lebana i drugih mesta. Imali smo odličnu saradnju i moja su nadanja da će tako biti i sada.Ovaj deo zemlje je pun talentovanih i dobrih igrača kao i sportskih ljudi, i mislim da sam došao u jednu dobru sportsku sredinu. Trenutno stanje je teško i za mene se uvek sete kada se dogori do noktiju i kada treba da se ispravlja i podigne i funkcioniše tim onako kako treba i to sa savremenim zahtevima igre. Nije mi to ništa strano, jeste težak posao, jeste da malo vremena imamo za nešto što bi trebali da Dubočica igra kako treba ne samo u sutrašnjoj utakmici. Moje ekipe su agresivne i ne odstupaju ni za pedalj terena i da znaju u svakom trenutku šta treba da rade. Ponavljam još jednom, veliki me posao čeka, odradili smo dva treninga, a imaćemo i sutra na dan utakmice trening u jutarnjem terminu, jer želim da svaki pojedinac u ekipi mora da zna šta radi i kako radi i to u svakom trenutku igre. Što se tiče same utakmice sa Kolubarom, mene interesuje samo moj tim i zadaci koji su postavljeni pred njima da li ih ispunjavaju na način kako se od njih očekuje. O ekipi Kolubare mislim sve najbolje, jer oni uvek idu na najviši plasman, ali nekako im uvek im je plasman za nešto više uvek nekako izmicao. Imaju dobro organizovan klub sa dobrim stručnim štabom i kvalitetnim igračkim potencijalom. Kao i svaki sportista što želi sebi najbolje tako i mi očekujemo da se nadigravamo sa domaćinom da postavimo naše zahteve u igri, jer vrlo brzo nas očekuje i naredna utakmica. Ova utakmica u Lazarevcu je ujedno i uvertira za naredni meč u ponedeljak na našem terenu sa ekipom Trajala iz Kruševca – rekao je Saša Mrkić, novi trener leskovačkog prvoligađša GFK Dubočica.
    Inače, zdravstveni bilten je u redu i trener Saša Mrkić ima na raspolaganju sve igrače na raspolaganje pred sutrašnji meč.
  • Ne bih imao nešto posebno da kažem, jer to je sve već rekao trener Mrkić. Ali, želim da se osvrnem na utakmice iz predhodnog perioda, u kojima nismo imali ni malo sportske sreće, a da je bilo, sigurno bi smo imali koji bod više. Organizaciono i igrački Dubočica sigurno zaslužuje bolje mesto na tabeli, u odnosu na sadašnji plasman. Sa trenerom Mrkićem sam već sarađivao i radi se o vrhunskom stručnjaku i taktičaru. nekako na ruku u predstojećim utakmicama ide nam i sam raspored utakmica. Idemo dan ranije za Lazarevac i tamo ćemo imati i trening i sve je sada na najvišem nivou i zato i očekujem dobar rezultat u meču sa ekipom Kolubare – umereni je optimista golman Miodrag Mladenović, sigurno jedan od igrača koji je oprvdao poverenje stručnog štaba u predhodnih šest utakmica.
    V: Stamenković
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare