GDE SU DESET MILIONA?

LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao je na današnjoj sednici Gradskog veća da je 2011. godine komunalna delatnost upravljanja javnim parkiralištima  u gradu predata , ugovorom o javno privatnom partnerstvu,  firmi iz Beograda  „Metroparking jug“ bez ravnoteže interesa i da je grad time bio oštežen.

On je rekao i da je bivša načelnica Uprave za komunalno stambene poslove Jadranka Miljković potpisala izjavu još 2011. godine da  je „Metroparking jug“ uložio ukupno  33 miliona dianra , na šta ga je ugovor obavezivao ali da  kasnijom kontrolom budžetske inspekcije utvrdjeno da „fali“ deset miliona dinara, tj da taj novac nije uložen u Leskovcu.

Cvetanović medjutim nije rekoa da li će biti preduzete neke mere zbog tolikog novca.

On je danas članovima Gradskog veća predložio Aneks ugovora sa formom „Metroparking jug“ koji bi ta firma bila u obavezi da u gradski budžet uplačuje trideset usmeto dosadašnjih deset posto od svojih prihoda.

“Prihodi grada biće povećani za oko 2,5 miliona dinara, i to će biti progresivno, sa povećanjem broja parking mesta. Kada se uporedi osnovni ugovor i odredbe koje su predviđene akneskom, jasno je da se radi o poboljšanju položaja grada, rekao je Cvetanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare