Gde cure informacije o korona virusu ili “ma nisam ja, pisar Pera je”

LESKOVAC

Upitan kako je moguće da poverljive informacije od nekud „cure“ i čemu onda konferencije za medije kada neko i desetak sati pre toga objavi vest,. čime se samo unosi zabuna među građane, gradonačelnik Goran Cvetanović je rekao da, što se njega tiče, on informacije daje samo zvanično.

„Te informacije dobijam iz dva izvora kojima verujem, a to je Zavod za javno zdravlje i Opšta bolnica. I te informacije ne delim ni sa najbližima, čak ni sa članovima porodice, a kamoli sa nekim drugim. Slušam direktoricu ZZJZ i vidim da ona ni vama ne deli informacije, a kamoli da ih onda podeli na neki drugi način… Pretpostavljam da to ide iz bolnice i molim da informacije ne budu selektivne, nego da budu prave informacije kako bi i ove informacije imale smisla, naročito u ovom trenutku,“ bio je prilično pomirljiv Cvetanović koji inače vrlo oštro i eksplozivno reaguje kad neko nešto uradi bez njegovog znanja.

Pitanje je postavila dopisnica RTS.

Direktor Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević je rekao da se, s obzirom da se radilo informaciji da je lekar negativan na virus, on prosledio svojim načelnicima.

„To sam im rekao da bi mogli da se pripreme i da znaju da će danas raditi Služba interne medicine, jer je to jedna od bitnih službi bolnice, te da svi koji su u samoizolaciji dođu ujutru na posao. Meni se lično desilo da me je sinoć zvao neko iz medija i upitali koliko ima bolesnih. Kada sam rekao da je jedan, rekli su mi da lažem i da ih ima tri. Poslali su mi informaciju sa sajta covid.data.rs u kome piše u Jablaničkom regionu tri. Ja tu informaciju nisam imao, prvi put sam sinoć video taj sajt. Za informaciju o tri obolela sam saznao jutros. Ja jedino što mogu da uradim je da ponovo uputim svim uposlenicima bolnice da ne smeju da daju nikakve informacije, ali tu ima 1300 uposlenika, pitanje je koliko će to ispoštovati.“

Diimitrijević je inače do ove konferencije tvrdio da se ne javlja nikome , naročito ne novinarima ali je , izgleda, baš sinoć napravio izuzetak.

Na pitanje novinarke JUGpressa kako je mogućre da 1000 zaposlenih u bolnici ima pristup tako poverljivim informacijama kao štrto su rezultati testiranja na kovid 19, Dimitrijević je počeo da objašnjava da mnogi od njih nose uzorke na analize po leskovačkoj bolnici a na konsataciju da se ovde radi o rezultatima koji stižu iz Beograda sa instituta koji radi testiranje na koronu i pitanje kako je moguće da svi ti zaposleni, koje je sma spomenuo, imaju pristup nije konretno odgovorio.

Pre ove konferencije za novinare Dimitrijević je novinare ispred zgrade opštine ubedjivao da on nikome nije dao nikakvu informaciju ni za ovaj slučaj, kada je lekar, na sreću, negativan ali ni pre par večeri kada je potvrdjen prvi slučak korone u Leskovcu i da se to vidi na sajtu covid.rs.

Na konstataciju novinarke JUGpressa da se informacije daju izabranim medijima i pre no što budu zvanično objavljene i da se na tom sajtu, o kome on govori, ne objavljuje detalje već samo brojke te da nije bitno u ovoj situaciji ko ima prvi vest već da je obaveza odgovornih u Štabu za vanredne situacije da svi mediji imaju na vreme informacije zbog gradjana i da se ne bi širila panika , Dimitrijević je počeo da viče “Ja ti nisam kriv što nisi dobra sa drugim medijem”.

Na sugestiju novinarke JUGpressa da ne viče na nju i da se ne obraća tim tonom Dimitrijević je nastavio ” ti si mnogo pametna , piši šta oćeš. Ionako pišeš šta oćeš”, vikao je iznervirani direktor bolnice u prisustvu više novinara i snimatelja.

Prati
Obavesti me o
guest

12 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
martina
martina
4 godine pre

More Alal ti vera Ljiljo, pravi novinar a ne podguzne muve

Milica sa sto lica
Milica sa sto lica
4 godine pre

Podrška novinarima Jugpressa, jedino verujem vama.
Oni nek viču, ovi “kvazi novinari” nek pišu, doći će kraj i tome.
Važno je samo da ne zaboravimo.

Doktor- nije clan SNS-a
Doktor- nije clan SNS-a
4 godine pre

Kada bi ste svi vi, kojima je jedini zadatak da sedite ususkani u kucama i nalazite zabavu kako da vam brze prodje dan, proveli samo jedan dan u bolnici, videli bi ste sta stvarno znači vanredno stanje. Sta znaci organizovati, reorganizovati, nabaviti, izmoliti, dopremiti, iskordinisati i zastiti, prvo 1300 zaposlenih u bolnici, koji sada nikako ne smeju da se razbole, jer trebaju vama, a onda leciti i transportovati sve stanovnike regiona koji pokazu simptome ili im se potvrdi infekcija Covidom-19. A, pored njih zbrinuti i ostala stanja, jer se zene i dalje poradjaju, infarkti i insulti se i dalje dogadjaju, karcinomi ne jenjavaju i da ne nabrajam dalje. Rastrzati direktora bolnice, a vec ga godinama partijski rastrzu oduzevsi mu svaku autonomiju u radu, zbog tricarije ko je prvi objavio vest u ovom momentu je najblaze receno sramno. OSTANITE KOD KUCE I SPASITE SEBE I SVOJE NAJMILIJE!!!
Jer vi to možete, a mi ne možemo!

čaki
čaki
4 godine pre

Pa ne vodi bolnicu samo on. Tu su i razni saradnici, šefovi raznih službi, referenti, načelnici odeljenja. Nije u pitanju nerad medicinskog osoblja nego pristup direktora medijima ( a to mu je dužnost naročito sada). OSTANITE KOD KUĆE I SPASITE SEBE I SVOJE NAJMILIJE!

Kole
Kole
4 godine pre

Kakav primat.IVAC
Pozdrav za jugpress i Jugmediju.

Sofi
Sofi
4 godine pre
Odgovori  Kole

Nervozan. Izuzetno. Ima razlog.

pod parolom za našu decu
pod parolom za našu decu
4 godine pre

A ja nemam poverenja u direktorku koja vise brine o iygledu, da složi boje, utegne lice, nego o epidemiji u vrtićima koju je vešto sakrila, mada su sami zaposleni posle ispričali kako je bolesna žena iz kuhinje zarazil decu. Ja ništa ne verujem ni direktoru bolnice koji nije u toku sa javnim nabavkama u bolnici, ne može da iskontroliše ponašanje lekara, a zatiče medicinske sestre noću na gomili. Pa sa kim on rukovodi kad ne može ništa ni lekarima ni sestrama ni nabavkama? To što nije u stanju da zabrani ništa zaposlenima, znači da nema autoriet, da je politički izvikan, a specajlnost mu nije zapažena da bi ga cenili pacijenti, sasvim usputna oblast. Tako da kuku nama Leskovčanima, sa ovakvim doktorima. Ne znaš dal da se uopšte javljaš ikome za pomoć, kad znaš da za njih ima, nema za sve, samo za neke.

Jes da bude
Jes da bude
4 godine pre

Ta ista se zatrcala prva da objavi vest da je uhapsen direktor bolnice zbog primanja mita. Gde joj je vest dali je kriv ili prav? Dok im treba bice njihova.

Tuga
Tuga
4 godine pre

Laki je malo nervozan.

Sofi
Sofi
4 godine pre
Odgovori  Tuga

Nervozan. Mnogo nervozan. Bolnica lose radi

Maci
Maci
4 godine pre

Da! Oni prvo proslede vest Milici, jer je ona njihova, pa tek onda ostalim medijima! Strašno!

Zoki
Zoki
4 godine pre
Odgovori  Maci

A mi ciji smo?