Gasovod Niš-Dimitrovgrad biće završen do oktobra iduće godine

NIŠ

Gasovod Niš-Dimotrovgrad  je za nas  jedan od  najvažnijih projekata koji smo započeli  u februaru a septembra sledeće  godine gasovod će biti gotov, istakla je Zorana Mihajlović, minsitarka rudarstva i energetike.

  „Kroz taj gasovod će odmah u  oktobru poteći gas koji će dolaziti najverovatnije iz Azejberdžana. Izvršićemo promenu dobavljača  odakle nam dolazi gas, imamo 60 posto ruskog ili sa evropskog tržišta, videćemo kakvo će stanje biti sledeće godine. Mi sada zakupljemo kapacitete i razgovaramo sa Azejberdžanom da sledeće godine  imamo i njihov gas i zato je ovaj gasovod značajan kao što je značajno  povezivanje sa Rumunijom, Severnom Makedonijom, Bosnom i Hercegovinom. Povezivanje  sa Severnom Makedonijom nam je važno i zbog  terminala u Albaniji“, kazala je Mihajlović.

                Osvrnula se i na kritike na račun povezivanja  Srbije sa ruskim energentima.

               „Srbija je 2008.godine prodala svoju naftnu industriju.To nije uradio ni Vučić, ni Zorana, to su uradili neki drugi ljudi i tim ugovorima se bavio Tadić. Od tog  trenutka do dolaska Vlade koju koju je vodio SNS mi smo  imali samo jedan pravac dotoka gasa koji je išao preko Ukrajine i upravo za  poslednjih nekoliko godina napravljen je još jedan pravac, a to je Balkanski tok i imamo dva pravca dotoka gasa. Sada pravimo i Niš – Dimitrovgrad“, objasnila je Mihajlović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare