GAŠIĆ U DIMITROVGRADU O IZBEGLICAMA

DIMITROVGRAD

 

Ministar odbrane Bratislav Gašić obišao je danas Privremeni centar za registraciju migranata u Dimitrovgradu.

“ Srbija,  po ko zna koji put,  pokazuje da se svi organi države prema ovim ljudima odnose na najhumaniji način”, rekao je Gašić I dodao da “svi koji dođu u Srbiju mogu da vide kako se postupa prema migrantima u proteklih šest meseci”.

“ Naše je da im omogućimo da u roku od 72 sata odu u neki od prihvatnih centara ili nastave svoj put ka željenim destinacijama”, rekao je Gašić I objasnio da  svi pristigli migranti obave detaljnu pretragu.

On je rekao da  postoji mogućnost postavljanja kontrolno-diverzionih vrata kako bi bila obezbeđena bezbednost građana Srbije.

“Nama nije potrebno ograđivanje od komšija, treba samo što kvalitetnije i humanije odraditi naš posao za koji smo i zaduženi”, rekao je Gašić.

Kapacitet Privremenog centra za registraciju migranata u Dimitrovgradu je 300 ljudi. Angažovani su pripadnici MUP-a i Crvenog krsta, a do sada je obezbeđeno dovoljno tople odeće i hrane.

Gašić je rekao da je važno obezbediti dovod struje i omogućiti zaposlenima u Domu zdravlja, MUP-u i Sekretarijatu za izbeglice bolje uslove za rad i lakši prihvat migranata

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare