GAŠIĆ PREKRŠIO ZAKON

BEOGRAD

(FoNet)

Agencija za borbu protiv korupcije izrekla je meru javnog objavljivanja odluke o povredi zakona sadašnjem ministru odbrane Bratislavu Gašiću, zbog toga što je, u vreme dok je bio gradonačelnik Kruševca, zaključivao ugovore sa firmama u vlasništvu njegove žene i sina, objaviljeno je danas na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije.

Postupak protiv funkcionera Bratislava Gašića pokrenut je 5. maja, na osnovu prijave podnete Agenciji.

Agencija je utvrdila da je, kao gradonačelnik Kruševca, Gašić 30. januara 2013. i 3. februara 2014. godine zaključio ugovore sa firmom ADD prodakšn, čiji vlasnik je njegova supruga Irena.

Gradska uprava Kruševca je, navodi Agencija za borbu protiv korupcije, 26. februara 2013. i 3. marta 2014. godine zaključila ugovore sa firmom BNZ higijenik, čiji je suvlasnik Gašićev sin Vladan.

U rešenju Agencije za borbu protiv korupcije se navodi da Gašić o sumnji u postojanje sukoba interesa koji je imao u navedenim situacijama nije pismeno obavestio Skupštinu grada Kruševca i Agenciju za borbu protiv korupcije, čime je prekršio zakon.

Troškove objavljivanja rešenja snosiće Gašić. Protiv rešenja Agencije ima pravo da izjavi žalbu Odboru Agencije, kao drugostepenom organu, do 5. oktobra.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare