GAŠIĆ IZ LIČNIH IZVORA PLAĆA DUG NENADA VRANJANCA

LESKOVAC

 

Ministar odbrane Bratislav Gašić obišao je danas starijeg vodnika Nenada Vranjanca

koji mu se prošle nedelje obratio pismom tražeći pomoć  zbog teškog položaja svog I svoje porodice i obećao da će lično da pokrije dug koji Vranjanac ima prema Ministrstvu vojske.

 

 

Gašić je u razgovoru sa Vranjancem najpre  rekao da će mu on lično platiti banjsko lečenje “kolikogod je potrebno” a da će ga narednigh dana posetiti  I pravnici Ministrstva odbeane da bi našli rešenje za problem otplate duga po sudskoj presudi.

Stariji vodnik tridesečtvorogodišnji Nenad Vranjanac je od 2008. vojni penzioner.

On je pre  desetak godina  povredio kičmu u kasarni u Aleksincu.Kasnije je oboleo I od  multipleskleroze.

U vreme dok je bio aktivan u službi živeo je kao podstanar.

Godinu i po dana stanodavac mu je bio tast kojem je plaćao kiriju a za to dobijao novac od vojske.

Naknadno  je utvrdjeno da mu je ta nadoknaknada isplaćivana nezakoniti  i greškom administrtivnog radnika.

Da bi dobio  kredit za kupovinu stana 2012. godine Nenad Vranjanac se obavezao da će vojsci vratiti 4000 evra za uvećane troškove stanovanja iako to,  kaže nije bila njegova greška nego greška n administrativnog radnika  u vojsci.

 

Odlukom Apelacionog suda  Vranjanac, će od svoje penzije od jula meseca  morati da izdvaja 45 hiljada dinara da bi isplatio dug Fondu vojnih osiguranika.

U emotivnom razgovoru sa Gašićem, kome su prisustvovali I novinari, Vranjanac je govorio o problemima sa kojima se svakodnevno sreće  .

On je zamolio ministra vojske da novac koji bi mu dao za banjsko lečenje uplati za vraćanje duga.

 

Rekao je da se odriče banskog lečenja, kako bi mogao da plati dug , za koji nije kriv.

“Banja mi  nije potrebna ako mora da trpim gladan”, rekao je Vranjanac.

 

Gašić je  rekao da ovakavih slučajeva,  kakav je slučaj Nenada Vranjanca,  ima dosta ali da je ovde situacija još teža, zbog njegove bolsti.

“Ja ne mogu da utičem na sud ali možemo, u zakonskim okvirima, da napravimo to poravnanje  i da  on dug plati na sedamdeset  mesečnih rata, što je zakosnki maksimum”, rekao je Gašić koji je precizirao da je u leskovca došao po pismu koje mu je Vranjanac posla 15. juna.

On je novinarima rekao je da će lično platiti dug koji ima Vranjanac.

 

Na pitanje novinara JUGpressa  iz kojih izvora će mu pomoći, Gašić je rekao da on lično dvadeset sedam godina ima veoma uspešnu veliku firmu I da svoju platu daje kao donaciju za razne slučajeve u vojsci.

“Zar je to važno koji su izvori,  važno je da se pomogne”, rekao je Gašić I dodao da će to “svakako biti na legalan I zakonit način”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare