Fudbalski savez Srbije delio sportsku opremu u Leskovcu

LESKOVAC

U prepunoj skupštinskoj sali grada Leskovca danas je predstavnicima fudbalskih klubova sa područja Leskovca, Lebana i Vlasotinca podeljena sportska oprema a svečanosti je prisustvovao predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokez.
Ukupno 61 klub dobio je komplet dresova i pet lopti.
Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović izrazio je zadovoljstvo što FSS svoju akciju dodele sportske opreme realizuje i u Jablaničkom okrugu.

„Znamo da je za sistematski razvoj svakog sporta, pa i fudbala, neophodna i podrška lokalne samouprave, zbog čega je grad Leskovac ove godine izdvojio 55 miliona dinara, od čega se skoro polovina odnosi na fudbal. Leskovački fudbal ima perspektivu i potencijal da se vrati na grane gde je nekada bio. Fudbal trenira oko 2000 dece u svim kategorijama. Verujemo da kroz dugoročna ulaganja možemo da kvalitet fudbala podignemo na viši nivo, što bi na kraju dovelo i do boljih rezultata. Zato nam je neophodna podrška i države i FSS-a, kako bi smo pre svega poboljšali infrastrukturu i tako stvorili uslove za bavljenje sportom. Očekujemo da na osnovu ranijih dogovora sa čelnicima Fudbalskog saveza Srbije Leskovac dobije teren sa veštačkom travom, koji će se nalaziti u okviru kompleksa stadiona „Dubočica“. Ovaj teren bi omogućio treniranje i održavanje utakmica u svim vremenskim prilikama, značajno bi doprineo poboljšanju uslova rada sa mladim selekcijama i daljem razvoju fudbala u Leskovcu, ali i čitavom Jablaničkom okrugu,“ rekao je Cvetanović.

Bivši reprezentativac i sadašnji potpredsednik FSS Savo Milošević je rekao da ovaj projekat traje već nekoliko godina.
„Znamo kakva je situacija u državi i da je stanje u našim klubovima, pogotovu u amaterskom fudbalu, jako teško. Ova akcija je deo strategije uz pomoć koje pokušavamo da direktno pomognemo klubovima i da im damo stimulans u ovim vremenima, jer država ne može da izdvoji neka veća sredstva. Stoga se mi u savezu trudimo da i na ovaj način pre svega pomognemo, ali i da nateramo državne institucije da pomognu fudbal u Srbiji. Fudbal, ako se organizuje kako treba, može sam sebe da izdržava. Preduslov svih preduslova kada je u pitanju razvoj fudbala jeste infrastruktura. Smatramo da je ova regija jako bitna za fudbalski sistem u Srbji i nadamo se da ćemo ovaj projekat oko terena sa veštačkom travom brzo završiti. Naišli smo na jako dobru saradnju sa lokalnom samoupravom i mislim da neće biti nikakvih problema,“ rekao je Milošević.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza je, kako je rekaio “ na osnovu razgovora koje je obavio pre ovog skupa” pohvalio Leskovac, kao jedan od retkih gradova, koji finansira klubove na raznim nivoima takmičenja.
„To je pozitivan primer kako bi trebale da rade i druge lokalne samouprave. Što se već pominjanog terena sa veštačkom travom tiče, FSS će to donirati, a na osnovu dogovora koji smo postigli, očekujemo da u narednih par meseci grad Leskovac odradi pripremne radove koji su potrebni za drenažu terena. To će biti samo inicijalna kapisla i početak razvoja fudbala u Leskovcu. Verujem da ćemo uz pomoć UEFE, ako napravimo adekvatan projekat, moći da uradimo i rekonstrukciju samog stadiona u Leskovcu. Leskovac zaslužuje da u budućnosti ima barem jedan klub koji će se takmičiti makar u Prvoj, ako ne i Superligi Srbije, “ rekao je Kokeza.


On je izrazio i zadovoljstvo što savez može da pomogne klubovima na ovaj način.
„To možda i nije onoliko koliko savez može da učini, ali je važno da počnemo. Počeli smo sa opremom, nastavićemo sa terenom, a nadam se da ćemo moći da dosta učinimo i na poboljšanju infrastrukture.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare