Fudbalska lopta kreće sa centra

LESKOVAC-VLASOTINCE-VRANJE-NIŠ

Fudbalska lopta na terenima srpskoligaškog „Istoka“ zakotrljaće, se sa centra, poslednje nedelje februara kao nikad ranije u odnosu na sve prethodne godine. Razlozi što će tako biti su svima dobro poznati, a to je pandemija korone virusa koja je u mnogim aktivnostima nanela mnogo neprilika u čitavom svetu. Na srpskoligaškom „Istoku” jesenas nije odigrano pet utakmica zbog vanredne situacije u gradovima domaćih ekipa, pa je to osnovni razlog što se sve odložene utakmice moraju odigrati pre početka drugog dela prvenstva, kako to, upravo, i nalažu nadležni organi Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije, poštujući Propozicije takmičenja. Komesar za takmičenje Dušan Milić podseća da u 18. kolu nisu odigrana dva susreta i to između ekipe Budućnosti iz Popovca kao domaćina i ekipe Jedinstva iz Paraćina, a nije bilo utakmice ni u Paraćinu između domaće ekipe SFS Borac i Kablova iz Zaječara.

„Ova dva susreta igraju se 27. februara. Istog dana odigraće se i dve odložene utakmice iz 19. kola, u Trgovištu gde će domaća Pčinja ugostiti ekipu Dunava iz Prahova, zatim u Trsteniku između istoimene domaće ekipe i niškog OFK Sinđelića. U sredu, 3. marta odigraće se i poslednji odloženi susret, a sastaju se gradski rivali u Paraćinu, ekipe Jedinstva i SFS Borac.“ Kada zvanično počinje prolećni deo prvenstva?

  • Drugi deo prvenstvene sezone počinje u subotu i nedelju, 6. i 7. marta utakmicama 20. kola, što je već i zvanično u propisanom roku obelodanjeno rasporedom za prolećni deo prvenstva za 2020/2021.godinu.

U štampi se pojavila informacija da će ekipa Kablova iz Zaječara, zbog problema sa finansijama odustati od takmičenja u nastavku sezone. Kakve su vaše informacije u vezi ovog slučaja?

  • I ja sam pročitao u štampi tu informaciju, ali ništa, koliko je meni poznato, od strane kluba nije po tom pitanju dostavljeno nadležnom fudbalskom organu FSRIS.

Kovid – 19 ne miruje, da li će ostati iste mere zabrane iz jesenje sezone?

  • Kad je u pitanju zdravstvena bezbednost svih aktera fudbalske igre odluke donose nadležni državni organi, a sprovode ih organi naše fudbalske organizacije, i mi smo dužni da ih poštujemo u punoj meri. Tako će biti i sada, a preciznija uputstva biće svim fudbalskim činiocima saopštena na vreme i na način kako smo do sada činili.

Da li će biti organizovane Konferencije klubova pre početka prvenstva, što je bilo uobičajno ranijih godina?

  • Ne, a razlozi su pandemija korone virusa. Mi smo iz fudbalske organizacije na raspolaganju svim klubovima kako bi ih blagovremeno i tačno informisali o svemu onome što oni žele da saznaju.

Šta će biti sa seminarom za službena lica, odnosno sudije i delegate?

  • Seminari sudija svih grupa Srpskih liga biće održani u Sportskom centru u Staroj Pazovi, a sudije koje dele fudbalsku pravdu na srpskoligaškim terenima „Istoka” 28. februara biće u obavezi da budu na seminaru, dok takvu obavezu nemaju delegati.

Koja su vaša očekivanja pred početak drugog dela prvenstva?

  • Naša nadanja su da će se drugi deo prvenstva u prolećnim utakmicama odvijati u granicama sportske korektnosti, što je i najbolje za fudbal. Svim akterima prolećnog dela prvenstva želim pre svega dobro zdravlje, u ovo, ne baš, srećno vreme za sportska dešavanja, a njihovi rezultati neka budu proizvod onog rezultata koje njihove ekipe u sportskom nadmetanju pokažu na samom fudbalskom terenu – poručuje Dušan Milić, komesar za takmičenje u Srpskoj ligi grupa „Istok” neposredno pre početka prolećnog dela prvenstva.

ZBOG GUSTOG RASPOREDA

RADIĆE SE PREKOVREMENO

Da bi se prvenstvena sezona završila u predviđenom roku, čak pet sreda je predviđeno za utakmice vanrednog kola.

  • Već 17. marta u sredu , igraće se utakmice 22. vanrednog kola, a poslednjeg dana marta biće na programu utakmice 25. kola. U aprilu su na programu dve utakmice vanrednog kola i to 14. aprila 28. kola, dok će se 28. aprila igrati utakmice 31. kola. Poslednje vanredno kolo rezervisano je 19. maj i utakmice 35. kola. Sve utakmice 32. kola igraće se 1. maja u subotu, a dva poslednja 37. i 38. kolo igraju se u nedeljnom terminu sa početkom u 17:30 sati – informiše nas, o vanrednim kolima u nastavku prvenstva, komesar za takmičenje Dušan Milić.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare