FRKA

KRAGUJEVAC
I ovaj avgust u Kragujevcu biće u znaku Letnje filmske radionice FRKA.
Treću godinu zaredom, FRKA će okupiti ljude različitih uzrasta i profila zainteresovanih za filmsko stvaralaštvo, pružiti im teorijska i praktična znanja i omogućiti im da se oprobaju u ekranizovanju svojih ideja i priča.
Osnovni cilj radionice je da nakon tri nedelje njeni polaznici nauče o istoriji i teoriji filma, ali i o praktičnim, estetskim i zanatskim elementima filmskog stvaralaštva.
Prve dve nedelje program radionice je podeljen između teoretskih predavanja i praktičnih vežbi svakog polaznika, a poslednja nedelja predviđena je za praktičnu realizaciju filmova, njihovu montažu i postprodukciju.
Filmovi mogu biti bilo kog žanra, a svaki film će na kraju biti javno prikazan i otvoren za diskusiju, analizu i kritiku.
Svaku oblast filmskog stvaralaštva predavaće dokazani profesionalci i stvaraoci: Gordan Matić – scenarista i reditelj, Dunja Petrović – dramaturgija i scenario, Dušan Ivanović – kamera, Vladimir Vasiljević – produkcija i organizacija…
FRKA 03 održava se na Maloj sceni Knjaževsko-srpskog teatra, 1 – 21. avgusta 2018. godine.
Učešće na radionici je besplatno, broj mesta je ograničen, a prijave su otvorene do 20. jula 2018. godine na sajtu www.frka.info
Pokrovitelji FRKE su Grad Kragujevac, Ministarstvo kulture i informisanja, Filmski centar Srbije, Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, Knjaževsko-srpski teatar i Cinnamon produkcija.
Filmovi su više od zabave. Oni inspirišu, informišu i deo su savremenog kultunog stvaralaštva.Neki od filmova su i umetnička dela. Za neke filmovi su  posao i prilika za karijeru.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare