Foto konkurs “Tako blizu, a tako lepo“

VRANJE

Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) u Vranju, uz podršku lokalne samouprave, organizuje foto konkurs pod nazivom „OBJEKTIVno Vranje“.

Ovo je druga godina kako se organizuje foto konkurs, a tema je “Tako blizu, a tako lepo“.

„Vreme pandemije vratilo nas je prirodi, selima i ruralnim područjima, koja kriju bogate turističke potencijale. Plan razvoja grada podrazumeva razvoj i promociju ruralnih sredina i turizma grada. Zbog toga ove godine tema konkursa „Tako blizu, a tako lepo“ ima za cilj da prikaže najlepša područja seoskih sredina, otkrivene i neotkrivene turističke bisere vranjskog kraja“, kažu u CMTDO.

Na konkurs se mogu prijaviti profesionalni fotografi i amateri, stariji od 14 godina, iz svih zemalјa, a radovi se šalju isklјučivo na vom.rs/foto-konkurs ili mejlom na fotokonkurs@vom.rs

Rok za slanje je 20. avgust, dok će žiriranje biti održano 25. avgusta u prostorijama udruženja CMTDO. Rezultati će biti objavlјeni do 1. septembra, a otvaranje izložbe fotografija i uručenje nagrada planirani su za 7. septembar.

Stručni žiri odabraće prva dva mesta, a treću nagradu će dodeliti publika, s obzirom da će sve pristigle fotografije biti postavljene na društvenim mrežama.

Prva nagrada je vaučer za foto opremu u vrednosti od 15.000, druga je vaučer za foto opremu u vrednosti od 10.000 i treća vaučer za foto opremu u vrednosti od 5.000 dinara.

“Interno istraživanje pokazuje da deceniju unazad svega nekoliko puta su organizovane izložbe fotografija, i odatle potreba da se i ova sfera umetnosti promoviše i pruži prilika onima koji se njome bave da se edukuju i nauče nešto novo. Sa druge strane konkurs pretenduje da postane tradicionalan i uvrsti se na listu stalnih godišnjih postavki u gradu”, navode iz CMTDO

Dodatne informacije o učestvovanju na konkursu mogu se dobiti putem elektronske pošte fotokonkurs@vom.rs ili pozivom na +381616040777

Realizaciju konkursa finansijski je podržao Grad Vranje u okviru sufinansiranja projekata iz oblasti kulture za 2021. godinu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare