Formirana radna grupa za izradu lokalnog antikorupcijskog plana

LESKOVAC

Gradsko veće je danas, na 46. sednici usvojilo rešenje o formiranju radne grupe za izradu lokalnog antikorupcijskog plana.

Kako kaže Milan Popović, šef Odeljenja za upravljanje kadrovima, koji se i nalazi medju članovima radne grupe, sastav Komisije je šarenolik kako bi obuhvatio sve segmente lokalne samouprave.

Koordinator radne grupe je Milun Dinić, zamenik predsednika Skupštine grada Leskovca, a zamenik koordinatora je Marija Jovanović, pomoćnica gradonačelnika.

Članovi su: Jovana Tasić, član Gradskog veća; Milan Popović iz Službe za upravljanje kadrovima; direktor JKP “Toplane” Jovica Djordjević; zatim Sanja Conić, direktorka Leskovačkog kulturnog centra; Aleksandra Nikolić, direktorka Zavoda za javno zdravlje Leskovac; Predrag Momčilović, predstavnik Centra za socijalni rad i Dobrosav Nešić, Odbor za ljudska prava.

Na pitanje gradonačelnika Gorana Cvetanovića, da li poseduje odredjeni sertifikat kako bi postao član radne grupe, Milan Popović, šef Službe za upravljanje kadrovima odgovorio je da on jedini u Gradskoj upravi, od prošle godine, ima licencu za predavača iz oblasti Etike i integriteta koju je izdala Agencija za borbu protiv korupcije.

Tokom sednice usvojen je i predlog o obrazovanju Komisije za utvrdjivanje kriterijuma i iznosa subvencija za priključenje na fekalnu kanalizacionu mrežu za najsiromašniji sloj gradjana i domaćinstva.

Predlog je izneo Budimir Stojiljković, direktor Jedinice za implementaciju projekta “Centralno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda Leskovac”.

“S obzirom da Kraljevina Holandija finansira ovaj projekat, jedan od njihovih uslova je da grad mora da definiše kriterijume i izvore sredstava za subvencionisanje priključenja najsiromašnijih slojeva gradjana na teritoriji grada. Taj uslov je postavljen kako bi se obezbedio što veći broj korisnika ovog postrojenja i kako bi se obezbedili održivi uslovi za postrojenje, Vodovod i grad u celini. To je interes holandske vlade”, rekao je Stojiljković.

Prema njegovim rečima, jedan član Komisije je iz Jedinice za implementaciju projekta, dva su iz JKP “Vodovod”, dva iz Centra za socijalni rad i dva člana su iz Gradske uprave.

Usvojen je i predlog o izmeni Rešenja o obrazovanju Komisije za planove grada Leskovca. Šef Odeljenja za urbanizam i izgradnju Leskovac, Jasminka Milenković je predložila nove članove Komisije, s obzirom da je prethodnim članovima istekao mandat u trajanju od 4 godine.

Jednoglasno je i prihvaćen predlog izmene i dopune finansijskog plana Narodnog muzeja Leskovac za 2017. godinu povodom projekata koje je Narodni muzej dobio od Ministarstva kulture.

Na sednici, Gradsko veće prihvatilo je i odluku da se Turističkoj organizaciji grada Leskovca dozvoli zakup magacinskog prostora, uz obavezu plaćanja zakupnine od 1.000 dinara mesečno, na vremenski period od tri godine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare