Fondacija Ana i Vlade Divac svečano dodeljuje simbolične čekove za neformalne grupe u Vranju

VRANJE

Fondacija Ana i Vlade Divac zajedno sa Omladinskim fondom Vranje organizuje svečano proglašenje pobednika javnog poziva za neformalne grupe i dodelu simboličnih čekova u utorak, 31. oktobra 2023. godine u 14 časova u Javnoj biblioteci „Bora Stanković” u Vranju.

Podržani omladinski projekti će se realizovati na teritoriji Vranja do 31. marta 2024. godine, a cilj je unapređenje kvaliteta života mladih u oblastima sporta, zdravstva, bezbednosti, obrazovanja, pomirenja, aktivizma i volonterizma.

Ovi projekti su u skladu sa motivima novousvojene Strategije za mlade u Republici Srbiji 2023 – 2030, kao i sa lokalnim potrebama mladih.

,,Projekat Omladinski fondovi  sprovodi se s namerom da se poveća učešće mladih u procesima lokalnog razvoja putem dodele sredstava projektima koje pokreću i vode mladi. Svaki omladinski fond ima osam članova iz lokalne zajednice koji raspisuju konkurse i donose odluke o finansiranju projekata neformalnih grupa mladih u svojoj opštini”,  saopštili su iz Fondacija Ana i Vlade Divac.

Omladinski fondovi deo su šireg projekta Regionalna omladinska partnerstva koji se realizuje u partnerstvu sa Međunarodnim republikanskim institutom i uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). (kraj) DC/SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare