Fond za nauku Republike Srbije organizuje  Info-dan u Nišu

NIŠ

 Fond za nauku  Republike Srbije je raspisao poziv za  prijavu predloga projekata u okviru  programa PROMIS 2023, saopšteno je sa Univerziteta u Nišu. Tim povodom Fond za nauku, u saradnji sa  Univerzitetom u Nišu, u ponedeljak, 12.  juna, s početkom u 11  sati,  u Velikoj sali Univerziteta organizuje Info-dan na kome će predstavnici Fonda za nauku  zainteresovanim istraživačima iz Niša predstaviti program PROMIS 2023 i  odgovoriti na sva pitanja koja imaju istraživači koji pripremaju projekte  za ovaj poziv, objavio je Univerzitet u Nišu.

                 Program je namenjen mladim  istraživačima i istraživačima u ranoj fazi karijere koji su doktorirali u  proteklih sedam godina. Rok za  podnošenje predloga projekata je 10. jul.  2023. godine.

                  Povodom informisanja i  pripreme istraživača, Fond za nauku  redovno organizuje otvorena vrata za  istraživače koji su zainteresovani da  podnesu predlog projekta u okviru ovog  programa. Ovom prilikom će biti  predstavljeni i  ostali programi koje će  Fond za nauku otvoriti u toku ove  godine, kao i sva unapređenja, novine i  buduće planove koji se odnose na  procedure Fonda za nauku.

                   Program podržava osnovna i primenjena istraživanja u svim naučnim oblastima. Projekti u okviru ovog Programa nemaju unapred zadate teme.

                 „Ciljevi Programa su osnaživanje mladih doktora nauka za rukovođenje projektima, jačanje profesionalnih kapaciteta mladih istraživača i naučnika na početku karijere, uključivanje izvrsnih mladih istraživača u naučnoistraživački rad, osposobljavanje mladih istraživača za konkurisanje za istraživačke i razvojne projekte na nacionalnom i međunarodnom nivou, posebno u Evropskoj uniji, stvaranje novih projektnih timova za izvrsna naučna istraživanja, podrška naučnoistraživačkom radu mlade akademske zajednice koji će imati uticaj i značaj za društveni razvoj i privredu“, navode iz Fonda za nauku RS.

          Program omogućava istraživačima da definišu sopstvene programe istraživanja, da oforme sopstvene timove i da sarađuju sa odgovarajućim laboratorijama, istraživačkim centrima i privredom u Republici Srbiji i u svetu. (kraj) VP/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare