Fond PIO plaća 5,9 miliona dinara za čestitke

BEOGRAD

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) platiće firmi Mach Solutions izradu novogodišnjih čestitki, obaveštenja penzionerima, ali i brendiranje različitih predmeta 5,9 miliona dinara, objavila je Nova ekonomija pozivajući se na odluku o dodeli ugovora.

Izabrani ponuđač će za potrebe PIO fonda štampati zidne i stone kalendare sa logom Fonda, kao i znake i logoe na kišobranima, majicama, pomoćnim baterijama i termosima.

Kako se navodi, PIO je na tenderu obezbedio izradu 165.000 primeraka obaveštenja za penzionere, digitalnu gravuru metalne kopče na notesu od eko kože i 300 komada novogodišnjih čestitki u koverti.

Predmet javne nabavke bile su i paprine kocke, digitalna štampa kesa, fascikle, lifleti, vizit karte, pisaći blokovi i slično.

Na poziv PIO fonda su pristigle dve ponude – kompanije Smart Match Solutions i firme Krones iz Prijepolja čija je ponuda bila povoljnija, ali su od nje odustali, jer ne ispunjavaju zahtevane finansijske kapacitete.

U toku postupka javne nabavke zainteresovane firme su slale pitanja PIO fondu ukazujući na to da tehnička specifikacija tendera nije srazmerna uslugama koje se od ponuđača traže.

“Većina pozicija u tehničkoj specifikaciji zahteva tehnike štampe uz pomoć specifične opreme, što nije uobičajeno za usluge štampanja informativnog i propagandnog materijala koje su predmet javne nabavke”, navedeno je u jednom od pitanja potencijalnih ponuđača.

Fond PIO je odgovorio da je, kroz prethodne postupke, “uvideo svoje potrebe koje nisu uticale na cenu”, kao i da su imali “više ponuda koje su bile prihvatljive tako da konkurencija nije ograničena”.

Na pojedinačne zamerke koje je potencijalni ponuđač imao u vezi sa vrstom štampe i graviranja tvrdeći da su i manje zahtevne tehnike od onih koje PIO traži jednako kvalitetne, Fond je odgovarao kako mu je potrebna dugotrajnost, otprnost i kvalitet predmeta” i ostao pri svim zahtevima.

Nova ekonomija je povodom ove javne nabavke uputila pitanja i Fondu PIO i firmi Smart Match Solutions, ali, kako navodi list, nisu odgovorili

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare