Fizički obračun naprednjaka u Nišu: “Dragana Sotirovski će biti svedok”

NIŠ

U Nišu ponovo fizički obračun među naprednjacima i to usred radnog vremena u Gradskoj upravi. U središtu skandala ponovo član SNS-a Marko Simov, koji tvrdi da je radio u kabinetu gradonačelnice, a platu primao preko jedne od uprava. Za N1 negira da je on prvi počeo i otkriva šta se iza tuče krije.

Pokušaj naprednjaka Marka Simova da, kako on kaže, razgovara sa načelnicom Uprave za građanska stanja Marinom Janković oko produženja ugovora o radu završio se fizičkim obračunom.

Simov, koji je krajem 2022. godine bio i povređen u obračunu sa zamenikom prethodnog gradonačelnika Niša, negira da je bio nasilan.

„NIsam je pipnuo, tu ženu niko nije pipnuo, nisam povisio glas“, kaže Marko Simov, član SNS.

Tužilaštvo, međutim, navodi da su od policije obavešteni da se u Gradskoj upravi nasilnički ponašao, te da je načelnici pretio smrću, vređao je. Potom se razračunavao sa portirima, jednog je šutnuo i to se vidi na snimku koji se pojavio u javnosti.

Policija najavljuje krivičnu prijavu, bez da kažu – protiv koga.

„Žena je prvo meni rekla: ‘Ko si ti?’. Znači, žena koja je meni šefica nema pojma ko sam ja, verovatno me nikad nije videla u životu, nisam ni ja nju. Počela je histerično da se ponaša: ‘Izlazite napolje’, i tako dalje, znate već. Pozvao sam gradonačelnicu koja se javila na telefon, hteo da dam njoj, da se dogovore, njih dve. Ova nije htela da razgovara, već je počela da histeriše“, objasnio je situaciju Marko Simov, član SNS.

Iako nije bila prisutna, u središtu i ovog sukoba među naprednjacima našla se gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski.

„Dragana Sotirovski će biti svedok, koga ću ja da navedem da je čula“, kaže Simov.

Na pitanje, da li ga se gradonačelnica sada „odriče“ – čovek koji tvrdi da je bio angažovan u njenom kabinetu, iako je zvanično platu primao drugde, kaže da je „razume.

„Ja ne znam kako će ona da opravda dve hiljade poruka, ne znam kako će da opravda ko uzima 15 posto okolo, ko je došao sa strane… Neki autistični dvojac… Ništa to nije tačno, šta? Nije tačno da je neki Sampras, ne znam kako ga zovu, alfa i omega za zapošljavanje u Nišu?“, tvrdi Simov.

Dragana Sotirovski nije odgovorila na imejl, kao ni Gradska uprava.

Niška gradonačelnica i ranije se nalazila u centru naprednjačkih sukoba u tom gradu. Javnost pamti jedan – direktni, sa direktorom UKC Zoranom Perišićem, kada ju je on optužio za korupciju i kriminal.

Izvor: N1

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare