Firma Bauvezen, koja je pravila leskovački trg, opet među najvećim dužnicima za porez

BEOGRAD-LESKOVAC

Poreska uprava objavila je spisak najvećih poreskih dužnika u Srbiji, a među njima se ponovo nalazi kompanija Bauvezen (Bauwesen), koja je postala poznata u javnosti nakon smene tužiteljki koje su istraživale korupciju u EPS-u.

Bauvezen je osmi na listi najvećih dužnika, sa 280.742.561,15 dinara duga na dan 28. februar, vidi se iz spiska Poreske uprave.

Račun Bauvezena je u blokadi više od godinu dana zbog više od milijardu dinara duga, prema podacima sa jedinstvenog registra računa NBS.

Ta firma već godinama dobija milionske poslove od države, javnih preduzeća ali i opštine Lazarevac gde je registrovana, a po pravilu uvek je jedini ponuđač.

Bauvezen je postao poznat javnosti nakon ekspresnih premeštaja i oduzimanja predmeta od tužiteljki Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Bojane Savović i Jasmine Paunović. One su dobile premeštaj samo dan nakon što je uhapšeno šest osoba u vezi navodne korupcije u EPS-u, a jedan od uhapšenih zaposlen je u firmi „Bauvezen“.

Od ostalih kompanija, na prvom mestu dužnika je ponovo Magma Prom iz Šapca. Na drugom mestu je Mera Invest, u vlasništvu Marka Miškovića.

Slede „Termol“ iz Leštana, akcionarsko društvu „Ratko Mitrović“, Poljoprivredno-industrijski kombinat „Pešter“, Fexico iz Beograda i Novitet iz Novog Sada. Nakon njih je Bauvezen, na osmom mestu, dok je na devetom ABC komerc a na desetom MIM 2018 d.o.o.

Izvor: N1

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare