Finansiranje sporta za 2020. i medija za 2016. godinu

LESKOVAC

Na današnjoj 123. sednici Gradskog veća Grada Leskovca među osam tačaka našlo se i davanje saglasnosti na Rešenje o raspodeli sredstava po raspisanom konkursu za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Leskovca u 2016. godini. Obrazlažući predlog Saša Mladenović, šef Odeljenja za društvene delatnosti, rekao je da se radi o rešenju koje doneto po ponovljenom postupku na osnovu presude Upravnog suda Republike Srbije.

„U skladu sa javnim pozivom novoformirana komisija je imala sednicu, razmotrila sve predloge projekta i donela predlog odluke gde nema izmena u odnosu na već odobrene projekte 2016. godine. Zbog toga nema potrebe za ikakvim izmenama u odnosu na već zaključene ugovore.“

Gradonačelnik Goran Cvetanović je pojasnio da se radi o tome što „uvaženi novinar Davinić nije imao odobrenje određenih struktura koje predstavljaju novinare i zbog toga je poništen konkurs.“

Ovo obrazloženje, zapravo , nije tačno .

Razlog za poništenje odluke je taj što je Davinića predložilo udruženje koje nije u tom trenutku bilo zvanično registrovano ali je odgovornos, koju niko nije pominjao, na zaduženima za taj konkurs u gradskoj upravi taj predlog prihvatili , samoinicijativo ili po nečijem nalogu.

Jednostavno, Davinić i udruženje koje ga je predložilo to nije moralo da zna ali su pravnici u gradskoj upravi morali, jer za to primaju platu.

Većnici su dali saglasnost i na Odluku o finansiranju programa u oblasti sporta. U tu svrhu ove godine je namenjeno 65 miliona, dok su potraživanja sportskih klubova i udruženja bila u ukupnom iznosu od 126,7 miliona dinara. Predsednik komisije Milan Mitić je rekao da je pristiglo ukupno 114 predloga programa, od kojih su deset odbijena zbog neispunjavanja propisanih uslova.

„Zbog prestanka taklmičenja nisu odobreni programi fudbalskih klubova „Gornje Krajince“ i „Atletiko“ Donja Jajina, kao i košarkaškog kluba „Moravac“ Pečenjevce. Zbog toga što nisu kategorisani (rangirani) sredstva nisu mogli da dobiju Streljačko udruženje „Junior“, Šahovski klub „Aljehin“ i karate klub „Teken“. Košarkaško-sportsko udruženje „Dubočica 016“, Vaterpolo klub „Vidra“ i Klub za dizanje tegova „Dubočica“ Leskovac nisu ispubnili uslove jer u trenutku podnošenja prijave nisu obavljali sportsku delatnost u trajanju od najmanje godinu dana. I Vaterpolo klub „Leskovac“ nije dobio sredstva jer po pravilniku nosilac programa mora da je uspehom realizovao odobreni program ukoliko je bio nosilac istog ranijih godina.“

Odlukom komisije odobreni su i neki tradicionalni turniri u organizaciji klubova, kao što su: Pobednik 2020. (organizator Plivački klub „Leskovac“, Dubočica kup 2020 (Plivački klub „Dubočica“, Atletski polumaraton Leskovac 2020 (AK „Dubočica“), Međunarodni turnir rukometnih nada „Meteor 2020“ (RK „Meteor“)…

Najveća sredstva iz budžeta grada odvojena su za Rukometeni klub „Dubočica 54“ (13 miliona), zatim slede Gradski fudbalski klub „Dubočica“ (9,1 milion), Košarkaški klub „Zdravlje“ (8 miliona), Odbojkaški klub „Dubočica“ (3,88 miliona), Plivački klub „Dubočica“ (2,45 miliona), FK „Moravac“ Mrštane (2,2 miliona), Gradski savez za školski sport (1,5 miliona), Odbojkaški klub „Leskovac 98“ (1,35 miliona), FK „Sloga“ (1,3 miliona), Plivački klub „Leskovac“ (1,2 miliona), Ženski fudbalski klub „Dubočica Lavice“ (1,1 milion), Leskovački savez sportova (1,05 miliona), po milionFK su dobili „Jedinstvo“ Gornje Stopanje, KK „Aktavis akademija“ i Klub malog fudbala „Leskovac“, KK „Hisar“ (880.000), Bokserski klub „Jug boksing“ (700.000), Atletski klub „Dubočica“ (697.000), dok su po 500.000 dobili Konjički klub „Dubočica“, Ženski rukometni klub „Dubočica“ i fudbalski klubovi „Bobište“ i „Čekmin“.

Dva leskovačka vaterpolo kluba nisu dobial novac od grada a obrazloženje je da su razlozi formalne prirode.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Milos Veliki
Milos Veliki
2 godine pre

Za fudbal tolke pare a od fudbala nema nista. Dubocica se i ove godine bori za opstanak i dobija povecanje a sve isti ljudi u klubu. Niko ne odgovara za to gde su pare i zasto se ne ide u visi rang. Pa ko ce da igra na tom stadionu od 20 miliona evrica? Ali vazno u rukomet smenjuju coveka koji je uveo ekipu u super ligu al ga ne voli pomocnik. A komisija kumasin, licni sofer, urediteljka i farbarka grada Zato nam sport tone i nema nista od nas.

Tuga
Tuga
2 godine pre

Vaterpolisti skinite kapice,u ruke pa na most ljubavi u prosnju. Moze i na na dva kruzna toka. Skupicete nesto. Ko je vama reko da mozete da igrate vaterpolo u Leskovac. Ovde se igra samo fudbal. Zato Nemanja Stanojevic igra u Kragujevcu. Pobego na vreme. Da vam javim ako niste znsli upravo je osvojio srebro sa reprezentacijom. A njega niko ne predlaze za sportistu grada Leskovca.