Film o Nišu preveden na ruski jezik za ruske turiste

NIŠ

  Film ,,Istorijske, verske i kulturne tekovine Grada Niša i okoline“, namenjen je kao poklon gradu Nišu od strane učenika i kolektiva OŠ ,,Bubanjski heroji“ iz Niša. Film je namenjen ruskim turistima koji su u poseti Nišu, ali mogu da ga pogledaju svi oni koji žele da saznaju što više podataka i zanimljivosti, ali i da se upoznaju sa istorijom grada na Nišavi. Film je na ruski jezik preveo Aleksandar Nikolajevič Muravjov.

                            “Osnovna škola “Bubanjski heroji” već duži niz godina učestvuje u međunarodnoj rusko-srpskoj prosvetnoj saradnji u korelaciji između predmeta istorija i veronauka. Saradnja je ostvarena sa Osnovnom školom № 11  iz Šuje, Ivanovske oblasti, Ruska Federacija. Projekat je odobren od strane Ministarstva Prosvete Ruske Federacije, a dokument su potpisali direktori pomenutih škola. Kao plod ove saradnje, tokom prvog polugodišta tekuće školske godine nastao je pomenuti dokumentarni film”, kaže Đorđe Bojanić, profesor istorije u OŠ “Bubanjski heroji”.

                   Za ovaj film zaslužni su autori filma  Đorđe Bojanić i veroučitelj, đakon Dejan Jovanović, uradio je između ostalog i montažu,kao  i učenici osmog razreda, uz saglasnost roditelja, OŠ ,,Bubanjski heroji“ iz Niša koji su učestvovali u snimanju filma i koji su se, na taj način, i sami upoznali sa istorijskim i kulturnim nasleđem svoga grada.

                  Film traje 67 minuta, a njegovi autori najavljuju uskoro i prevod na engleskom jeziku.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare