Filipović u Skupštini Srbije govorio o putu Leskovac – Vučje

LESKOVAC

Poslanik Iz Leskovca u Skupštini Srbije Nenad Filipović ukazao je na sednici tog najvišeg predstavničkog tela na put Leskovac – Vučje, koji je najgori put te kategorije u Srbiji.

Filipović je u toku rasprave o budžetu za narednu godinu rekao sledeće: Kada govorimo o putevima, ne treba samo da govorimo o auto-putevima, već i o regionalnim putevima, a to su putevi koji povezuju sela sa gradovima. I tada, kada se ulaže u takve regionalne puteve, imamo razne benefite. Jedni od njih su direktna pomoć selu, druga je poljoprivredi, zaustavljanje ili usporavanje migracije stanovništva iz sela u grad”, objasnio je Filipović.

“Mi u Leskovcu smo ove godine, 2020, završili jedan regionalni put koji povezuje Leskovac sa opštinom Vlasotince i to je direktna pomoć za 15-ak sela koja gravitiraju oko tog puta.

Međutim, mi u Leskovcu imamo još jedan problem koji treba da se reši, još jedan regionalni put, a to je Leskovac-Vučje. Što bi moj predsednik, Dragan Marković Palma rekao, to je put još iz vremena Turaka, zato što je napravljen kockom koja je ručno rađena, takvih sumnjam da ima u Srbiji, a i u svetu. U poslednjih 50-ak godina je taj put popravljan asfaltom i možete zamisliti na šta liči takav put. Kada se taj put reši, onda će i država i građani da imaju višestruke benefite. Prvo, to će biti direktna pomoć za 20-ak sela sa 20-ak hiljada stanovnika, indirektna ili direktna pomoć poljoprivredi, zaustavljanje ili usporavanje migracije stanovništva selo-grad, jer, ako imamo za 15-ak minuta od najudaljenijeg sela da dođemo do centra grada, onda to znači to”, rekao je Filipović.

“Dalje, imamo pojačani kapacitet seoskog turizma i uopšte turizma, jer je porečki kraj poznat kao turistički potencijal, a ujedno i lovni turizam, jer taj lovni turizam će već od 2021. godine krenuti u tom kraju, kao i podizanje uopšte kvaliteta života i velike uštede građana zbog dobrog puta.

Kada sam već ovde, morao bih da spomenem da na tom putu gravitira jedno selo koje je opšte poznato u Srbiji i ima izuzetnu karakteristiku, a to je da svako domaćinstvo, svako sedmo domaćinstvo ima registrovanu privatnu firmu. To je selo Strojkovce, i to bi njima veoma značilo.

Ovo govorim upravo zbog toga što se Vlada opredelila da ulaže u putnu infrastrukturu i zbog toga podržavamo sve ove projekte koje Vlada radi”, rekao je Filipović. 

Prati
Obavesti me o
guest

15 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Ljubiša
Ljubiša
3 godine pre

Mi u Vu;ju sada imamo put do groblja od grebanog asfalta .Naš Vođa je valjda shvatio da nam je to jedini put u budućnost

Miki
Miki
3 godine pre

Bravo poslaniče. Tako se zastupaju birači. Jedino nisi rekao da je put prema Vlasotincu traljavo urađen. Kao prvo, biciklistička staza kroz podrum naselje je loše urađena, verujem mimo projekta, što se sada popravlja, koliko sam video, ogromnom zaslugom ovog medija. Međutim, biciklistička staza izvan grada nije uopšte urađena, a mislim da je morala da se uradi. Koliko ja znam, na ovom putu je poginulo mnogo biciklista, a bojim se da će se broj i uvećati jer se sada brže vozi, a ništa nije urađeno u cilju njihove bezbednosti.
Zato ti predlažem da se boriš za biciklističke staze na oba puta. Nisu potrebni stubići pored puta, na terenu gde je mogla da se uradi biciklistička staza.
Izgleda da nisi vozio biciklu sa gradonačelnikom, pa možda nisi upućen. Pitaj njega, …

Sanjelika
Sanjelika
3 godine pre
Odgovori  Miki

Kako hvali Vladu a ovamo u opoziciji? Olivera Pešić i Zarko Bogatinovic su vise od 100 puta govorili pa ne znam sto je toliko bitna ova vest? I za sta ce se Filipovic izboriti? Put ka Vučju ce se raditi ,za to su zasluzni Olivera,Zarko i nas gradonacelnik koji se trudi da obnovi infrastrukturu na citavoj teritoriji grada.

vreca zakrpu
vreca zakrpu
3 godine pre
Odgovori  Sanjelika

Smejte se vi Oliveri. Ali ona je najuspesnija,najmanji doprinos dala za stranku, s njeno trcanje i eksponiranje izbruka stranku,ali Mesko joj sve cini, ima najveci uticaj na njega, on reaguje na njene reci, uticajna je samo od njega, ona je alfa i omega u stranku, svi prodjose, pametniji, sposobniji, strucniji, ona nemsenjiva, napreduje, grabi, ubedljiva, iako svi sve naj gore, misle, sto je i tacno. On je smesan uz nju. Ali, svako bira prema sebi. Verovatno je takav i bez nje. Da je ozbiljniji, bezao bi, da ga ne vide s njom.

Nema šta tu da pričamo
Nema šta tu da pričamo
3 godine pre
Odgovori  vreca zakrpu

Da budemo iskreni, a oni neka se vređaju kolko hoče, svako ko drži do sebe ne bi ni poznavao takvu osobu ili bi se klonio takvih.Ja i moje bliže okruženje ne smatramo sebe nekom elitom, hoću reći da se ne zamišljamo da smo bog zna šta, ali ne poznajemo takve osobe kao što je Olivera. Ona je jedna od osoba iz onog miljea, sa kojom nemaš o čemu da pričaš.

Noke
Noke
3 godine pre
Odgovori  Miki

Filipovicu dodji u tvoje rodno selo Bobiste da vidis kako je uradjen(tehnolosko cudo -po recima kolega iz Sns -a )od grebanog asfalta lokalni put ka Bratmilovcu (jezera od rupa).

Revolucionari iz utrinu
Revolucionari iz utrinu
3 godine pre
Odgovori  Noke

Sev bre vrhunski kadrovi iz Bobište i iz te obližne selendre. Čika Bojta je otvorio sezonu pučem u DS. Kude ste “stari leskovčani” tolko ponosni na svoje gradsko poreklo, zavukli se u mišje rupe i dopustili da nas vode Brejanovčanci i Bobištanci. Ovo važi i za vlast i za opoziciju.

najgora vlast
najgora vlast
3 godine pre

Komentar,,Nema sta tu da pricamo” je objasnio kalibar licnosti na vlasti. Sa njima, sumnjivog znanja i obrazovanja, tek morala, casti, niko nista ne zeli da ima, tacnije beze, obore glave i sklone se od drcnih, bezocnih, bezobraznih, bahatih, koji sve uzeli od politike, nista joj nisu doprineli, ali oteli i za sebe i za svoje. Imaju pogane jezike, ogovaraju, uzimaju posten svet u usta, razvlace, iza ledja smestaju, pa u stranku ko udje, jos su ih Zare i onaj mrgud iz Toplane direktor gledali popreko, ko da ce tatkovinu da im neko odnese, kovali paklene planove kako da onom supljoglavom a brzaku ubace zunzara protiv onog kog napikiraju da ce im biti prepreka u njihovom naumu u razmeni javnih gradskih budzetskih radnih mesta ili u prisvajanju politickih placenih funkcija. Pa cim kroci sposoban, pametan, odmah mu lepe etikete, te ne valja mu frizura, te ne radi na teren, a oni se utepase pijuci na terenu i lazuci i jureci zenske. 100 mana nadju onom ko je 100 puta bolji od njih da ga proteraju. I kad ostanu prazi luk clanovi koji gledaju u patos i klanjaju se Zarku, Oliveri, tada ih sef izvlaci iz sesira pa im daje poslice i povremeno hvali da su cista desetka, iako uglavnom brise patos sa njima tako sto uvlaci zene u krevet, a muskarce tepa verbalno i fizicki. Opozicija ne menja vodje, kompromitovane, vecina gradjana vidi ovo i bezi u kuce na dan izbora, jer nece nikog od ponudjenih da glasa. Vlast vadi nase pare pa podmicuje labilne koliko da prevagne vecina izaslih i onda kuku narodu jos jedan mandat. Revolucije su iza nas. Zar je resenje da opet narod uzme motke u ruke i rastera prolivere? Eksponenti vlasti su olicenje zlog vremena u kojem zivimo. K.rva je dama, seljanka je gospodja, tupan je intelektualac, prostak je gospodin, dziber je naucnik. I takvi se ne skidaju iz medijskog prostora, siluju da ih gledamo kako imaju, kako letuju, zimuju, vozikaju, putuju, zderu, slave, smeju se, dok prosecan gradjanin sastavlja kraj s krajem. Kakva to bahata vlast moze da predstavlja siroti narod, kad ga za pocetak ne razume, ne oseca njegovu muku, ne dodiruje ga nista sto boli obicnog gradjanina. Vaska se najela pa na celo iskocila. Cak i medju sobom se zavadili kad su privilegije u pitanju. Nisu trpeli Zicka, nisu se smirili dok njega i Batu P.nisu isterali. Znate ko im napakovao? Pa zna se koj Zari i pali u stranku. Ne ispusta se 8 miliona tako lako za izmisljene poslanicke putne troskove.

Nema šta tu da pričamo
Nema šta tu da pričamo
3 godine pre
Odgovori  najgora vlast

Sve to odlično znamo gospodine ili gospođo, ali smo nemoćni. Ja sam sa srednjom školom, nisam, eto, sticajem raznih okolnosti uspeo da diplomiram, nije mi se dalo. Ranije jesam, ali sad u četrdesetim i ne žalim toliko zbog toga. Supruga završila faks, radi kod privatnika, al skoro pa kao da ne radi, više je to nadnica nego plata. Ja petljam sve i svašta, život me naučio i švercu i preprodaji, i nekim “internet zanatima”, pa i kod mene kapne neki dinar ili evro. Imam neko radno iskustvo u raznim poslovima, i dan danas i žena i ja učimo,al zbog sebe i zbog dece, da im damo primer, i da im roditelji ne budu tunjavci i kukumavke, a ne da nam bude veća plata, ko što “uče” pod stare dane mnogi opštinari. Imam puno prijatelja sa završenim vrlo ozbiljnim fakultetima, takođe sa bogatim radnim iskustvom, al nemaju gde. Uglavnom rade neke privatne posliće van struke, retko ko je u struci, honorarišu, srećni su oni poput mene, da barem jedno od svih tih parova ima kakva-takva redovna primanja. Družili smo se, dok je moglo, do ove korone, po Slavama, dečjim rođendanima, o praznicima, vikendima, i svi moji prijatelji znaju sve to što ste vi tako slikovito opisali. Ne jurimo po strankama ko tu neki, pojedini, ispod časti nam je, ne umemo niti možemo da poltronišemo, nemamo ljude koji će nešto da nam završe”, što se kod većine podrazumeva i ne spada u nemoralnost. Ovo što ste vi napisali retko spominjemo, sramota nas je umesto njih, sramota nas je što smo nemoćni, sramota nas je da u društvu kažemo da ima roditelja koji podvode svoju rođenu decu onom pregojaznom. Ćutimo o tome i pravimo se da se to tamo negde dešava, negde u nekoj Afričkoj ili Azijskoj nedođiji i da smo to pročitali u crnoj hronici. Poraženi smo, kao nikad do do sad, sumnjam da su naši preci doživljavali ovakve užase i tokom II svetskog rata.
Više ni ne znam šta pišem i šta bih još napisao, vrlo se loše osećam.

Gledajte u buducnost
Gledajte u buducnost
3 godine pre
Odgovori  najgora vlast

Cini mi se da je ovo vest o Filipoviću ne o Oliveri i Zarku ali toliko je nebitan da su svi krenuli da komentarisu one bitne. Ja volim da citam komentare Predraga i Nenada Arsića, uglavnom su ovakve sadrzine. Ogorceni jer su ljudi sa kojima su poceli uspesni i zato pisu lose o njima, sebe nazivaju stručnjacima a imaju srednju Poljoprivrednu školu. Ne znam da li i koliko pratite sednice skupštine da vidite koliko novih, mladih ljudi , Leskovcana su tu i bore se za interese gradjana.Zamenica gradonačelnika majka troje dece, uzorna supruga, clanovi gradskog veca, strucni mladi ljudi iz dobrih porodica. Pisite o njima jer su ta deca buducnost ovog grada, a ne Filipovic, Arsici,Olivera i Zarko…

ima na hiljade arsica
ima na hiljade arsica
3 godine pre

Kunem se da cu da slavim tu decu cim jednu reccujem da kazu, ne da citaju sto im se kaze, nego dazametnu kriticku diskusiju, da se strucno supeitstave sefu, da objasne zasto nesto ne mize tako a mora ovako, da OPEAVDAJU PLATU, inace umesto njih i sa osnovnom skom moze dasedne svako i bude poslusan. Vas i dalje zanima ko pise. Umestoda li je tacnoda rafite lose stvaru. Nisam fan Arsic braders ali znamda ne tacno da je jedan pretucen u kabinetu. Verovatno je provocirao tucu, jer svi znaju sefa. Ali sefnesme da se pali na provokacine, on nema samokontrolu. Posto je tacno da nemomak prebijen, iako nenasilan, kazem vamda bih licno istukao caseg sefa, da za tone odgovaraju svi, osim njega koji ni za sta be idgovara. Vucicuce in dici glave, kao sto ce poslanici njemu. Filipivic ne tema mao poslanik, ne kao licnost vredna paznje. A srednju poljoprivrednu ima koleginica Olivera. Zarko je kazu bio veterinars poljoprivredni fakultet. On jenajstrucnijiza ogovaranja, saplecke i ostale namestaljke i najbolje kleci pred sefa. Da je med i mleko ne bi Milenko i Dalibor pobegli a bili na funkciji. Njih nije cenila javnost ali su bili na vlasti. Mogli su zene da unaprede, da dobiju nacelnicka mesta, ali su napustili sns. Decu ste doveli jer ne mogu dasezaposle bez partije. Moraju da slusaju. Usrednjem veku su feudalisti robovima uzimali zene i cerke za provod na noc. Ovo je javna takja, sef se hvali. Sad proverava,Zicko se kune da nije, Batinazena takodje. A on sam kaze Nekacdigne ruku koju nisam. I ko ne pise,isto misli o sns u Leskovcu. Ne znam kako je u drugim gradovima, alo kod nas je da se ispovracas od nepismenih vidja a pokvarenih u partiji.

Urke
Urke
3 godine pre

Gde su “deca” radila, na kojim poslovima su se dokazala, gde su stekla radno iskustvo da bi bili sposobni da upravljaju gradom, da donose odluke? Buduċnost grada treba da radi po privatnim preduzeċima u svojoj struci, pravnici da otvaraju advokatske kancelarije, ekonomisti da rade u privatnim preduzeċima i pomažu im svojim znanjem kako da opstanu, oni sa građevinskim fakultetom da rade i kale se u Srbija putevima…
Ko joś danas radi? Odmah u poslaničke klupe da klimoglavaju, odmah u kabinet da se sretnu sa Velikim Zlom lično, pa kad ih “pojede” u manastir da se zamonaśe.

mladi bez morala
mladi bez morala
3 godine pre
Odgovori  Urke

Tako, kako kazete, rade dobra deca. Losa zele da vladaju, kao i njihov sef, bez znanja, iskustva u struci za koju su se skolovali. Oni imaju papir na kojem pise diploma. Nisu intelektualci. DAIPLOMU NIKADA NISU PRIMENILI U PRAKSI. Obmanjuju, drsko podizu visoke plate,.Oni su lazo ,i prevaranti, nemoralni likovi koji grabe precicom do LICNOG A NE OPSTEG CILJA za sve gradjane, sto bi morala biti svrha postojanja takvih radnih mesta.

nasilno
nasilno
3 godine pre

Smejali su se posle sastanka u kabinetu kad je gradonacelnik izjavio da je Olivera najbolja?! Posto je to potkrepio pesnicom o sto, prisutni su procenili da je mudrije da ocute kako im ne bi trazio ostavke. Njemu je do gradjana, radnika preduzeca ko do lanjskog snega. Cim mu se nakrivi, smetas mu u ostvarenju licnih interesa, poseče te i zameni prvom budalom. Druga čuvena izjava mu je Svako moze da bude direktor!(Prva je za ono podizanje ruku). Samo svako ne moze da bude poslanik. To moze jedino Olivera!
Niko drugi! I to treba prihvatiti. Bas kao i njegovo strucno misljenje da je od svih kadrova, ona najbolja. Iako prisutni nisu tako mislili, stavise misle da je i najgori prisutan bolji od nje. Ali, ako se tatko ponosi sa taj kvalitet, onda nema sta da se stidi, neka celi svet pocuje koga on najvise ceni. Iako mu se smeju iza ledja. Neko rece 100 put se javljala za rec. Bolje da nije. Jadan Leskovac. Sta ga sve predstavlja. I ne treba nikog da mrzimo. Samo realno, objektivno da sagledamo ko je ko. Ako zelimo napred. Jer iz ovaj glib tesko cemo Solivere i oni koji takve proteziraju s pesnicu. Svedoci za Arsica da ga nije tukao imaju mandat za lazno svedocenje na neostedjeno. Moz si svedociv za kog si oce da nije tepan. U Leskovac sve moze.

prigracka vlas
prigracka vlas
3 godine pre
Odgovori  nasilno

Seljacki lobi je pobedio u SNS i u vlasti