Fijasko kup takmičenja

LESKOVAC-VLASOTINCE
Prvenstvena sezona na terenima Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga završena je još 20.novembra. Nadležni organi saveza, svojom odlukom odlučili su da se utakmice 1.kola Kupa FSJO odigraju poslednje nedelje novembra.
Doboro je poznata činjenica, koja proističe iz odluka najviših organa Fudbalskog saveza Srbije da svi klubovi u zemlji moraju da uzmu učešće u kup utakmicama. Zbog toga utakmice kup takmičenja slove za najmasovnije takmičenje u okviru FS Srbije.
Na teritoriji Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga trebalo je da se odigraju 23 utakmice. U propisanom roku određeni su parovi ekipa, a komesar za kup takmičenje je, takođe, na vreme delegirao službena lica, kao svoje predstavnike i koji su zaduženi da se sve utakmice odigraju u okviru predviđenih propisa i sportske korektnosti.
Međutim, od 23 predviđenih utakmica, čak 11 mečeva nije odigrano, što svakako ne ide na čast svim onim klubovima koji se te nedelje, 27.novembra nisu pojavili na fudbalske terene da odluče čija će se ekipa plasirati za naredno 2.kolo.
Odigrane je samo 11 utakmica i na njima su postignuti sledeći rezultati:
Moravac – Mladi borac 2:1
Vučje – Budućnost 4:2
Mladost (Batulovce) – Mladost Bunibrod 1976 0:5
Čekmin – Morava 3:2
Goblen – Šumadija 4:2
Milanovo – Mladost 2:3
Turekovac – SU Donja Lomnica 0:2
Umac – Moravac Orion 4:3
Atletiko – Marjan MB 3:1
Posle 90 minuta igre dva susreta završila su se nerešenim rezultatom.
Pobednik je odlučen udarcima sa 11 metara, a to su utakmice:
Progres – Sloga 0:0 (3:0)
OFK Pomoravlje – Rudar 2:2 (4:3)
Službenim rezultatom 3:0, odlukom komesara za kup takmičenje, biće registovano pet utakmica, i to:
Zloćudovo – Železničar
Veliko Trnjane – Jedinstvo
Gornje Sinkovce – Gradac
Jašunja – BSK
Kumarevo 65 – Real
Dok će službenim rezultatom 0:3 biće registrovano šest utakmica, i to:
Brza – Todorovce
Sloboda – Železničar
Polet – Napredak 1986
Bratstvo – Lemind 1953
Jedinstvo – Moravac
Radnički – Derbi 2016
Odložena je utakmica između Jedinstva i OFK Morave.
Zabrinjavajuća činjenica da je čak 11 klubova odustalo od učešća u kup takmičenju, bez obzira što su se utakmice igrale neposredno po završetku prvenstvene sezone. Vremenski uslovi za odigravnje svih utakmica bili su više nego dobri i vremenski povoljni. Na nadležnima u FSJO je da primene adekvatne mere prema svim klubovima koji nisu uzeli učešće u kup takmičenju na teritoriji Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga. Za neverovanje je činjenica da će čak šest utakmica službenim rezultatom 0:3 biti registrovano za gostujuće ekipe, pošto ekipe domaćina nisu bile spremne da se pojave na fudbalskom terenu u predviđenom vremenu za odigravanje utakmica.
Zbog toga što se 11 klubova oglušilo u nepoštovanju obaveze da igraju na kup utakmicama, ovo takmičenje je doživelo u neku ruku svoj fijasko, a isključiva krivica je na ljudima koji se nalaze na čelu svih tih klubova.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare