Festival srednjovekovne kulture održan je u niškoj Tvrđavi

NIŠ

Festival srednjovekovne kulture održan je u niškoj Tvrđavi. Sama manifestacija deo je prekogranične saradnje Srbije i Bugarske, koja ima za cilj spajanje turističkih i kulturoloških potencijala ova dva naroda. Samu manifestaciju, kao i sistem prekogranične saradnje Sofije i grada Niša, podržala je ova opština, prepoznavši ovaj projekat kao dobar potez za realizaciju pre svega turističkih potencijala za grad Niš.                      

Prekogranična saradnja ostvarena između Srbije i Bugarske, veoma je značajna, u vidu ostvarivanja i postizanja turističkih, kulturoloških i istorijskih potencijala.

                       Samom događaju prisustvovali su i predstavnici sofijskog muzeja, ističući značaj saradnje Srbije i Bugarske. A makete oruđa i oružja i srednjeg veka, napravljene su u realnim veličinama i ostaće kao poklon gradu Nišu, na odabranoj lokaciji u Tvrđavi, kako bi posetioci mogli da se upoznaju i sa tim delom istorije Našeg naroda i grada Niša, ali i kako bi Niš dobio još jedan turistički potencijal, koji će okupiti nišlije, domaće i strane turiste.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare