Festival ’’Niš u srcu’’ trajaće ove godine devet dana

NIŠ

Ove godine festival ’’Niš u srcu’’ trajaće devet dana, od 24. decembra do 1. januara. Na festivalu će biti pedeset izlagača umetničkih radova, rukotvorina i domaće radinosti. Nastupiće i preko dvadeset niških bendova, a biće organizovan i bogat program za najmlađe Nišlije.

                          Pedeset kreativaca ponudiće Nišlijama svoje umetničke radove, rukotvorine i novogodišnju dekoraciju u okviru prodajne izložbe na festivalu “Niš u srcu”, koji će biti održan na Trgu Stevana Sremca.

                         „Razlika u odnosu na prošlu godinu je pre svega u broju dana i trajanju festivala „Niš u srcu“. Na insistiranje sugrađana kojima se sve to dopalo produžili smo trajanje festivala koji će ove godine trajati devet dana, od 24.decembra do 1.januara“, kaže Jelena Rudić, organizator Festivala „Niš u srcu“.

        

                Tokom devet dana trajanja na festivalu će nastupiti više od dvadeset niških bendova, a predviđen je i bogat program za najmlađe .

                         „Prazničnu čaroliku uveličaće i više od 20 niških bendova koji će izvoditi svoje ali i pesme poznatih izvođača. Svakoga dana nastupaće bar po dva benda. Osim za odrasle pripremili smo i programe za naše najmlađe sugrađane. Za njih će svakog dana biti organizovana neka radionica ili će moći da pogledaju neku predstavu. Pošto su to najbolja deca na svetu, 1.januara, tradicionalno, u 12 sati biće održan karneval princeza i junaka jer su oni odlučili da baš 1.januara budu u Nišu“, dodaje Jelana.

                      Organizatori Festivala koji je humanitarnog karaktera su Turistička organizacija i Udruženje “Fabrika umetnosti”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare