Festival kratkog filma o zaštiti životne sredine u Pečenjevcu

LESKOVAC

U organizaciji Doma kulture u Pečenjevcu održan je 5. festival kratkog filma na temu zaštite životne sredine “Mislim globalno, čistim lokalno”. Na manifestaciji su učestvovale leskovačke osnovne škole. Prikazano je pet kratkih filmova, a žiri je odlučio da prvo mesto pripadne OŠ “Vasa Pelagić” Leskovac, drugo mesto OŠ “Vuk Karadžić” Pečenjevce, a treće OŠ “Vožd Karađorđe”. Ovom prilikom je izvedena i pozorišna predstava “Sačuvajmo prirodu” pozorišta „Cipelica“ iz Leskovca.

Manifestaciju je otvorio direktor Doma kulture Pečenjevce Miroslav Stanojević podsetivši da Grad Leskovac kao odgovorna lokalna samouprava vodi računa o svojoj životnoj sredini.

„Cilj festivala je animiranje mladih ljudi da se bore za čistu životnu sredinu i veliko mi je zadovoljstvo što je na našu adresu stiglo veliki broj video materijala i što je veliki broj dece učestvovalo u izradu istih. Ovo je jedna lepa manifestacija koja nas podseća da je planeta zemlja naš jedini dom i da treba voditi računa o njoj. Ovim Festivalom učimo našu decu da budu dobri čuvari prirode.“ (kraj) IS/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare