Festival „Joakim Vujić“ ove godine u Vranju

VRANJE

Predsedništvo Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije jednoglasno je odlučilo da Pozorištu „Bora Stanković“ i Gradu Vranje bude poverena organizacija 56. Festivala profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“.

Tu odluku gradonačelniku Slobodanu Milenkoviću, gradskoj većnici Zorici Jović i direktoru pozorišta Nenadu Joviću  danas je u Vranju preneo predsednik Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije, Miodrag Dinulović.

„Ceneći napore koje je ansambl vaše pozorišne kuće uložio u proteklih osam godina na očuvanju pozorišnog života grada, kao i rezultate koje je zabeležio upravo na Festivalu ,,Joakim Vujić“, odluka da vam poverimo organizaciju festivala u godini kada ste se vratili u svoj pozorišni dom, više je nego opravdana i u svakom smislu mnogoznačna“, rekao je Dinulović.

Gradonačelnik  Milenković je istakao da su Grad Vranje i Pozorište „Bora Stanković“ počastvovani što im je ukazano poverenje da budu domaćini.

„Drago nam je što se ukazala prilika da budemo domaćini ovako značajnog pozorišnog festivala i tako priuštimo vranjskoj publici posebnu privilegiju da gledaju najbolja pozorišna ostvarenja. Lokalna samoupra pružiće svu neophodnu podršku u realizaciji festivala“, istakao je gradonačelnik.

Festival „Joakim Vujić“ je jedan od najznačajnijih pozorišnih festivala u Srbiji.

Ova pozorišna manifestacija podržana je i od  Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, koje je jedan od pokrovitelja festivala na kome se mogu videti najbolje predstave profesionalnih pozorišnih iz naše zemlje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare