Festival evropskog filma u Leskovcu

LESKOVAC

Nakon prikazivanja u istočnoj Srbiji i Nišu, Festival evropskog filma dolazi u Leskovac. U periodu od 8. do 11. decembra 2022. ljubitelji sedme umetnosti imaće prilike da uživaju u najboljim aktuelnim filmovima evropske produkcije, svake večeri od 19h u Leskovačkom kulturnom centru.

                        Ulaz na sve projekcije je slobodan!

                         Festival evropskog filma Leskovac:

                         8. decembar u 19h

                            AURORA (2019) – Finska

                            Režija: Miia Tervo

                           Aurora je devojka koja obožava žurke, a nikako ne voli obaveze. Jedne noći upoznaje Darijana poreklom iz Irana. Darijan beži od smrti, a Aurora beži od ljubavi. Potrebni su jedno drugom.

                           9. decembar u 19h

                          NEKA BUDE SVETLOST (2019) – Slovačka

                         Režija: Marko Skop

                           Milan (40) ima troje dece i radi na građevini u Nemačkoj kako bi prehranio porodicu u Slovačkoj. Tokom posete svom domu za Božić, otkriva da je njegov najstariji sin Adam član paravojne omladinske grupe. Dečak je umešan u maltretiranje i smrt drugarice iz razreda. Otac mora da odluči šta da radi. U tom procesu, zajedno sa suprugom, dolazi do otkrivanja prave istine o njihovom sinu, njihovoj porodici, njima samima i zajednici oko njih.

                     10. decembar u 19h

                            BOGOVI MOLENBEKA (2019) – Finska, Belgija, Nemačka

                             Režija: Reta Huhtanen

                             Film Bogovi Molenbeka bavi se odrastanjem dva dečaka u briselskom distriktu Molenbeku, koji za njih dvojicu postaje ogledalo surovog sveta odraslih nakon terorističkog napada.

                       11. decembar u 19h

                        NEVIDLJIVI (2019) – Litvanija, Letonija, Ukrajina, Španija

                        Režija: Ignas Jonynas                        Jonas se pretvara da je slep i učestvuje na televizijskom plesnom takmičenju gde upoznaje svog atraktivnog plesnog partnera Saula. Ubrzo postaju najpopularniji takmičari u emisiji. U međuvremenu, Vitas, stari Jonasov poznanik, pušten je iz zatvora i želi da osveti jer veruje da on nije jedina osoba odgovorna za smrt njegove žene, već i da njen bivši ljub

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare