Fejsbuk grupa “Ribolovci Leskovca” izabrala najbolju fotografiju

LESKOVAC

Fejsbuk grupa “Ribolov Leskovac” postoji desetak godina i okuplja sportske ribolovce i ljubitelje prirode iz našeg kraja i cele Srbije koji u grupi razmenjuju iskustva, postavljaju fotografije upecanih riba, fotografije prirode, ali se otvaraju i teme u kojima se iznose problemi trovanja ribe, uništavanju rečnih tokova, eksploatacija ribe i drugo. Grupa ima oko 3000 članova i imala je razne akcije, kao što su sprečavanje ribokrađe sa ribočuvarskim službama, čišćenje reka, promocije ribolova C&R (uhvati i pusti), te stalno apelovanje na poštovanje ribolovačkih kodeksa i poštovanje zakona.

Administrator grupe Vladimir Šiškin, sportski ribolovac iz Leskovca, kaže da je cilj probuditi svest kod ribolovaca o značaju čuvanja naših reka i ribljeg fonda.

„Poslednjom akcijom pokušali smo da na skroman način ukažemo na to, da svi mi ništa nismo nasledili od svojih dedova i očeva, već smo naša prirodna bogatstva pozajmili od naše dece i potomaka. Podstakli smo sportske ribolovce da svojim fotografijama iz prirode, pored reka, učestvuju u nagradnoj igri. Izabrana je najlepša fotografija i nagrađena ribolovačkom opremom. Prepoznavši značaj ove akcije, javili su se i drugi ribolovci koji su dali svoj lični doprinos da nagrada bude i veća. Poklanjali su svoju ribolovačku opremu i do sada mladima, afirmišući ih i podstičući ih da se bave ribolovom i čuvaju naše reke i prirodno okruženje. Nagrađena je fotografija Nenada Stevanovića iz Srojkovca, koja nosi snažnu poruku koju smo pomenuli u tekstu.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare